Om verbinding met het internet te maken behoren netwerkkabels voor veel mensen inmiddels tot een ver verleden. Als het aan Devolo ligt, mogen we binnenkort ook ons wifi-thuisnetwerk naar de schroothoop verbannen.

Computernetwerken die gebruikmaken van het elektriciteitsnet zijn volgens de Duitse producent de toekomst. U verbindt uw router of modem met de dLAN 500 AVplus-adapter die u eenvoudigweg in een stopcontact plugt. Nu kunt u via eender welk ander stopcontact in huis (waar u een tweede adapter in plugt) uw computer, laptop, spelconsole, tv-decoder, Blu-rayspeler of smart tv met het internet verbinden. Niets belet u om uw halve huis met dergelijke adapters uit te rusten voor het opzetten van een complex thuisnetwerk, zonder hiervoor ook maar één gat in de muur te hoeven boren. Nog voordelen: er worden - in tegenstelling tot bij wifi - geen data door de lucht verzonden én de gegevensoverdracht loopt aan 500 Mpbs véél sneller zodat ook HD- & 3D-video's via het netwerk verstuurd kunnen worden.

Kostprijs voor een starterkit met 2 x adapters: 170 euro.

Om verbinding met het internet te maken behoren netwerkkabels voor veel mensen inmiddels tot een ver verleden. Als het aan Devolo ligt, mogen we binnenkort ook ons wifi-thuisnetwerk naar de schroothoop verbannen. Computernetwerken die gebruikmaken van het elektriciteitsnet zijn volgens de Duitse producent de toekomst. U verbindt uw router of modem met de dLAN 500 AVplus-adapter die u eenvoudigweg in een stopcontact plugt. Nu kunt u via eender welk ander stopcontact in huis (waar u een tweede adapter in plugt) uw computer, laptop, spelconsole, tv-decoder, Blu-rayspeler of smart tv met het internet verbinden. Niets belet u om uw halve huis met dergelijke adapters uit te rusten voor het opzetten van een complex thuisnetwerk, zonder hiervoor ook maar één gat in de muur te hoeven boren. Nog voordelen: er worden - in tegenstelling tot bij wifi - geen data door de lucht verzonden én de gegevensoverdracht loopt aan 500 Mpbs véél sneller zodat ook HD- & 3D-video's via het netwerk verstuurd kunnen worden. Kostprijs voor een starterkit met 2 x adapters: 170 euro.