'QR-codes' zijn tweedimensionale codes, die je zou kunnen zien als de opvolgers van de traditionele streepjescode. In plaats van enkel cijfers kunnen QR-codes ook hyperlinks en teksten bevatten. Het systeem werd uitgevonden in 1994, maar is pas de laatste jaren wat doorgebroken. Veel moderne smartphones kunnen deze codes namelijk snel lezen.

Een redactrice van technologiewebsite Mashable heeft een galerij samengesteld van 15 creatieve toepassingen van QR-codes. De voorbeelden bewijzen dat deze codes niet per se lelijke zwarte vierkanten moeten zijn. We zien onder meer een QR-code die gemaakt is uit kroonkurken, en het hulpfonds van de aardbevingen in Japan wist de code te verpakken in een toepasselijk rood kruis.

Bekijk de galerij hier! (MD)

'QR-codes' zijn tweedimensionale codes, die je zou kunnen zien als de opvolgers van de traditionele streepjescode. In plaats van enkel cijfers kunnen QR-codes ook hyperlinks en teksten bevatten. Het systeem werd uitgevonden in 1994, maar is pas de laatste jaren wat doorgebroken. Veel moderne smartphones kunnen deze codes namelijk snel lezen. Een redactrice van technologiewebsite Mashable heeft een galerij samengesteld van 15 creatieve toepassingen van QR-codes. De voorbeelden bewijzen dat deze codes niet per se lelijke zwarte vierkanten moeten zijn. We zien onder meer een QR-code die gemaakt is uit kroonkurken, en het hulpfonds van de aardbevingen in Japan wist de code te verpakken in een toepasselijk rood kruis. Bekijk de galerij hier! (MD)