Met de Eee Pad Transformer hoopt het Taiwanese Asus de kloof te kunnen dichten tussen een tabletcomputer en een netbook. Tablets zijn superhandig voor wie op zoek is naar een toestel met ultrasnelle internettoegang of lekker vanuit de luie zetel van applicaties en entertainment wil genieten. Netbooks zijn door hun fysieke toetsenbord dan weer een stuk handiger voor wie intensiever wil typen of op zoek is naar een kleine draagbare werkcomputer.

De Eee Pad Transformer is een erg veelzijdige, met een 10,1" aanraakscherm en dualcore NVIDIA Tegra 2-processor uitgeruste tablet, die draait op Android 3.0 (Honeycomb), het eerste Androidbesturingsysteem dat specifiek voor tabletcomputers ontwikkeld werd. Door de tablet aan het zowel afzonderlijk als in pakket te koop aangeboden keyboard te koppelen, verandert het systeem plots in een krachtige netbook. De twee kunnen dichtgevouwen getransporteerd en eender waar geopend of losgekoppeld worden.

Het keyboard doet tevens dienst als laadstation en heeft een aparte batterij die onderweg de autonomie van de tablet met acht uur kan verlengen. Erg handig als er geen stopcontact in de buurt is. Het systeem is net uit in de Verenigde Staten. Europa volgt binnenkort.

Met de Eee Pad Transformer hoopt het Taiwanese Asus de kloof te kunnen dichten tussen een tabletcomputer en een netbook. Tablets zijn superhandig voor wie op zoek is naar een toestel met ultrasnelle internettoegang of lekker vanuit de luie zetel van applicaties en entertainment wil genieten. Netbooks zijn door hun fysieke toetsenbord dan weer een stuk handiger voor wie intensiever wil typen of op zoek is naar een kleine draagbare werkcomputer. De Eee Pad Transformer is een erg veelzijdige, met een 10,1" aanraakscherm en dualcore NVIDIA Tegra 2-processor uitgeruste tablet, die draait op Android 3.0 (Honeycomb), het eerste Androidbesturingsysteem dat specifiek voor tabletcomputers ontwikkeld werd. Door de tablet aan het zowel afzonderlijk als in pakket te koop aangeboden keyboard te koppelen, verandert het systeem plots in een krachtige netbook. De twee kunnen dichtgevouwen getransporteerd en eender waar geopend of losgekoppeld worden. Het keyboard doet tevens dienst als laadstation en heeft een aparte batterij die onderweg de autonomie van de tablet met acht uur kan verlengen. Erg handig als er geen stopcontact in de buurt is. Het systeem is net uit in de Verenigde Staten. Europa volgt binnenkort.