Met de oprichting van de torrentverzamelplaats The Pirate Bay in 2003 werd de Zweed Peter Sunde een echte internetheld. De website was jarenlang de populairste plek om illegale films en muziek te ontdekken tot de rechtbank vorig jaar een eind aan het feestje maakte.

Peter Sunde lummelt echter niet rond, maar heeft zich in een geheel vers webavontuur gestort: Flattr. Het nieuw project heeft geen illegaal randje, maar Sunde blijft zich wel profileren als een moderne Robin Hood. Op de website kunnen makers van muziek, filmpjes of andere creatieve uitspattingen hun werk aan de gehele wereld tonen. Bezoekers van de site betalen een vaste abonnementsprijs om al die genialiteit te bekijken en dat geld wordt verdeeld onder de artiesten. De populairste creatievelingen krijgen maandelijks het grootste deel van de koek. Met Flattr zet Sunde het hele systeem van malafide auteursrechtenverenigingen buitenspel en wil hij voor een eerlijke beloning van kunstenaars instaan.

Met de oprichting van de torrentverzamelplaats The Pirate Bay in 2003 werd de Zweed Peter Sunde een echte internetheld. De website was jarenlang de populairste plek om illegale films en muziek te ontdekken tot de rechtbank vorig jaar een eind aan het feestje maakte. Peter Sunde lummelt echter niet rond, maar heeft zich in een geheel vers webavontuur gestort: Flattr. Het nieuw project heeft geen illegaal randje, maar Sunde blijft zich wel profileren als een moderne Robin Hood. Op de website kunnen makers van muziek, filmpjes of andere creatieve uitspattingen hun werk aan de gehele wereld tonen. Bezoekers van de site betalen een vaste abonnementsprijs om al die genialiteit te bekijken en dat geld wordt verdeeld onder de artiesten. De populairste creatievelingen krijgen maandelijks het grootste deel van de koek. Met Flattr zet Sunde het hele systeem van malafide auteursrechtenverenigingen buitenspel en wil hij voor een eerlijke beloning van kunstenaars instaan.