De zilverkleurige Aston Martin DB5 waarmee Sean Connery als James Bond tufte in de films Goldfinger en Thunderball, is voor 2,9 miljoen euro van eigenaar veranderd. De iconische DB5 is in originele staat, dus uitgerust met bekende Bond-gadgets zoals de schietstoel, de spijkerstrooimachine en machinegeweren waarmee hij de slechteriken uitschakelde. Het pronkstuk was de grote blikvanger van een grote oldtimerveiling in Londen waarbij meer dan honderd voertuigen onder de hamer gingen. Een oude Lamborghini van rockmuzikant Rod Stewart leverde meer dan 600.000 pond op.

De Aston Martin was tot nu toe in handen van een Amerikaan die hem in 1969 op de kop tikte voor 12.000 dollar. Hij stelde de wagen al die tijd tentoon in zijn eigen James Bond-showroom. De verzamelaar, lichtjes teleurgesteld, had naar verluidt op een grotere opbrengst gerekend. De auto was op voorhand geschat op 3,5 miljoen pond.

D.B.

De zilverkleurige Aston Martin DB5 waarmee Sean Connery als James Bond tufte in de films Goldfinger en Thunderball, is voor 2,9 miljoen euro van eigenaar veranderd. De iconische DB5 is in originele staat, dus uitgerust met bekende Bond-gadgets zoals de schietstoel, de spijkerstrooimachine en machinegeweren waarmee hij de slechteriken uitschakelde. Het pronkstuk was de grote blikvanger van een grote oldtimerveiling in Londen waarbij meer dan honderd voertuigen onder de hamer gingen. Een oude Lamborghini van rockmuzikant Rod Stewart leverde meer dan 600.000 pond op. De Aston Martin was tot nu toe in handen van een Amerikaan die hem in 1969 op de kop tikte voor 12.000 dollar. Hij stelde de wagen al die tijd tentoon in zijn eigen James Bond-showroom. De verzamelaar, lichtjes teleurgesteld, had naar verluidt op een grotere opbrengst gerekend. De auto was op voorhand geschat op 3,5 miljoen pond. D.B.