Terwijl de VS extra soldaten naar Irak stuurt en de strijd om IS-hoofdkwartier Mosul in volle gang is, wil militair Louis Park op een heel ander front de strijd aangaan met Islamitische Staat. Park is een ex-marinier en Afghanistanveteraan die meevecht met Koerdische milities. 'De dagen zijn saai. Om de twee dagen schiet IS mortieren af, maar een echte aanval volgt er zelden', liet hij weten aanThe Verge.

Louis Park Pokémon, Louis Park / Facebook (screenshot: Inverse)
Louis Park Pokémon © Louis Park / Facebook (screenshot: Inverse)

Daarom vroeg Park zich af of hij IS zelf zou kunnen uitdagen. Niet ter land, ter zee of met een cyberaanval, maar met een battle in het razend populaire game Pokémon Go.

Aan de nieuwssite Inverse vertelde Park dat gamen aan het front nog niet zo evident is. 'Enkel de basisfuncties van mijn smartphone werken hier en ik verlies vaak het GPS-signaal', stelt hij vast. Toch ving Park een Squirtle die virtueel stond te verpozen vlak voor zijn machinegeweer.

Park kijkt uit naar de periode van rust die er voor hem aankomt. Duhok, de dichtstbijzijnde grote stad, is namelijk een ware verzamelplaats van Pokémon. Ook in Erbil, een andere stad, wil Park graag de Pokémon Go-scene verkennen. Klein detail: een water-Pokémon als Squirtle is in de woestijn een enorme troef. (JVL)

Andere bizarre incidenten uit de eerste week van Pokémon Go lees je hier.

Terwijl de VS extra soldaten naar Irak stuurt en de strijd om IS-hoofdkwartier Mosul in volle gang is, wil militair Louis Park op een heel ander front de strijd aangaan met Islamitische Staat. Park is een ex-marinier en Afghanistanveteraan die meevecht met Koerdische milities. 'De dagen zijn saai. Om de twee dagen schiet IS mortieren af, maar een echte aanval volgt er zelden', liet hij weten aanThe Verge. Daarom vroeg Park zich af of hij IS zelf zou kunnen uitdagen. Niet ter land, ter zee of met een cyberaanval, maar met een battle in het razend populaire game Pokémon Go. Aan de nieuwssite Inverse vertelde Park dat gamen aan het front nog niet zo evident is. 'Enkel de basisfuncties van mijn smartphone werken hier en ik verlies vaak het GPS-signaal', stelt hij vast. Toch ving Park een Squirtle die virtueel stond te verpozen vlak voor zijn machinegeweer.Park kijkt uit naar de periode van rust die er voor hem aankomt. Duhok, de dichtstbijzijnde grote stad, is namelijk een ware verzamelplaats van Pokémon. Ook in Erbil, een andere stad, wil Park graag de Pokémon Go-scene verkennen. Klein detail: een water-Pokémon als Squirtle is in de woestijn een enorme troef. (JVL)