Op de persconferentie vertelden John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin dat ze wilden uitzoeken of ze nog grappig waren. Volgens Python-lid John Cleese zal de nieuwe voorstelling vooral bestaan uit oude succesnummers zoals The Crunchy Frog en The Dead Parrot, maar hij verzekerde dat er ook nieuw materiaal zal worden gebracht. 'De mensen willen echt graag oude nummers zien, maar we zullen ze niet brengen in de voorspelbare vorm. Het
eigenlijke gevaar is dat het publiek de scripts beter kent dan wij.'

De zaalshow wordt het eerste project in dertig jaar tijd voor de groep. De laatste keer dat de leden van Monty Python samen op de planken stonden, was in het theater Hollywood Bowl in Los Angeles in 1980. Op Britse bodem is het zelfs hun eerste zaaloptreden in meer dan veertig jaar tijd.

'Enorme musical'
De Britse acteur Warwick Davis, die onlangs nog meedeed in de op Monty Python geïnspireerde musical Spamalot, kondigde grappend aan dat ze na biedingen van Qatar en Meryl Streep uiteindelijk toch hadden geopteerd voor de Londense O2 Arena als locatie voor de voorstelling.

Volgens Eric Idle wordt het "een grote show", die te vergelijken zal zijn met "een enorme musical". Voor de dansnummers zal Monty Python een beroep doen op de Britse choreografe Arlene Phillips. 'Komedie, een beetje muziek en een heel klein beetje bejaardenseks', klinkt het. Maar de sketch over het 'Ministry of Silly Walks' zit niet in het pakket gezien hun gevorderde leeftijd. 'Het meest verschrikkelijke wat je hoort op een rockconcert is 'we zullen nu enkele nummers uit ons nieuwe album spelen', zei Palin. 'Op dat ogenblik ga je naar het toilet.'

De kaartverkoop gaat van start op 25 november. De prijzen zullen variëren van 22 tot 79 euro. "Ik hoop dat we er veel geld mee zullen verdienen", liet Python-lid Terry Jones eerder optekenen. "Ik moet mijn leningen nog betalen."

Eenmalige opvoering
Volgens Cleese gaat het in principe om een eenmalige opvoering. Hij sluit echter niet uit dat bij succes nieuwe voorstellingen zullen worden ingelast. "Maar het blijft een groot probleem om ons allemaal in dezelfde kamer te krijgen", voegde hij daaraan toe.

Michael Palin verzekerde de aanwezigen dat de groepsleden nog steeds veel pret hebben, wanneer ze samen zijn. Volgens de komiek gaat dat ook gemakkelijker als je boven 70 bent. "Met 70 kun je je lekker schaamteloos gedragen", vertelde Terry Gilliam nog.

Vernieuwende humor
Monty Python werd in de jaren '60 bekend met Monty Python's Flying Circus, een komische BBC-reeks waarin de conventies van humor werden afgetast. Aansluitend produceerde het gezelschap ook drie absurdistische speelfilms. Na Monty Python's The Meaning of Life uit 1983 gingen de leden elk hun eigen weg. In 1989 overleed het zesde Monty Python-lid Graham Chapman. (YD)

Op de persconferentie vertelden John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin dat ze wilden uitzoeken of ze nog grappig waren. Volgens Python-lid John Cleese zal de nieuwe voorstelling vooral bestaan uit oude succesnummers zoals The Crunchy Frog en The Dead Parrot, maar hij verzekerde dat er ook nieuw materiaal zal worden gebracht. 'De mensen willen echt graag oude nummers zien, maar we zullen ze niet brengen in de voorspelbare vorm. Het eigenlijke gevaar is dat het publiek de scripts beter kent dan wij.' De zaalshow wordt het eerste project in dertig jaar tijd voor de groep. De laatste keer dat de leden van Monty Python samen op de planken stonden, was in het theater Hollywood Bowl in Los Angeles in 1980. Op Britse bodem is het zelfs hun eerste zaaloptreden in meer dan veertig jaar tijd. 'Enorme musical' De Britse acteur Warwick Davis, die onlangs nog meedeed in de op Monty Python geïnspireerde musical Spamalot, kondigde grappend aan dat ze na biedingen van Qatar en Meryl Streep uiteindelijk toch hadden geopteerd voor de Londense O2 Arena als locatie voor de voorstelling. Volgens Eric Idle wordt het "een grote show", die te vergelijken zal zijn met "een enorme musical". Voor de dansnummers zal Monty Python een beroep doen op de Britse choreografe Arlene Phillips. 'Komedie, een beetje muziek en een heel klein beetje bejaardenseks', klinkt het. Maar de sketch over het 'Ministry of Silly Walks' zit niet in het pakket gezien hun gevorderde leeftijd. 'Het meest verschrikkelijke wat je hoort op een rockconcert is 'we zullen nu enkele nummers uit ons nieuwe album spelen', zei Palin. 'Op dat ogenblik ga je naar het toilet.' De kaartverkoop gaat van start op 25 november. De prijzen zullen variëren van 22 tot 79 euro. "Ik hoop dat we er veel geld mee zullen verdienen", liet Python-lid Terry Jones eerder optekenen. "Ik moet mijn leningen nog betalen." Eenmalige opvoering Volgens Cleese gaat het in principe om een eenmalige opvoering. Hij sluit echter niet uit dat bij succes nieuwe voorstellingen zullen worden ingelast. "Maar het blijft een groot probleem om ons allemaal in dezelfde kamer te krijgen", voegde hij daaraan toe. Michael Palin verzekerde de aanwezigen dat de groepsleden nog steeds veel pret hebben, wanneer ze samen zijn. Volgens de komiek gaat dat ook gemakkelijker als je boven 70 bent. "Met 70 kun je je lekker schaamteloos gedragen", vertelde Terry Gilliam nog. Vernieuwende humor Monty Python werd in de jaren '60 bekend met Monty Python's Flying Circus, een komische BBC-reeks waarin de conventies van humor werden afgetast. Aansluitend produceerde het gezelschap ook drie absurdistische speelfilms. Na Monty Python's The Meaning of Life uit 1983 gingen de leden elk hun eigen weg. In 1989 overleed het zesde Monty Python-lid Graham Chapman. (YD)