WE’RE GOING TO IBIZA

Soms dekken promotiecampagnes perfect de lading van het product dat gepromoot wordt. Zo trok Cath Luyten in de aanloop naar de dagelijkse laatavondquiz die haar naar eigen zeggen op het lijf geschreven staat al haar kleren uit en liet ze zich van top tot teen bodypainten. Geen driehoek op haar blote velletje bleef onbespoten. Men kon denken: is dat niet een beetje overdreven om je eigen lichaam zo in de strijd om de kijker te werpen? Maar op zondagavond werd het duidelijk. Dit quizje dat toekomstige echtgenoten tot concurrenten maakt voor een vrijgezellen-orgie op het feesteiland Ibiza is zoals Cath Luyten in verfoutfit: het heeft niets, maar dan ook niets om het lijf. We’re Going to Ibiza is even vederlicht als de volledige biografie van Joy Anna Thielemans.

Natuurlijk hoeft vederlicht niet synoniem te zijn voor onbenullig. Er zijn vele voorbeelden van vederlicht die bijzonder spannend zijn. Maar in het geval van We’re Going to Ibiza kan de lichtheid het totale gebrek aan inhoud nauwelijks verhullen. De quiz is niet alleen licht, hij is vooral ook saai. En daarmee bedoel ik van een type saaiheid dat je doorgaans enkel in het royale pandahok in Pairi Daiza tegenkomt. Zelfs op die ene dag per jaar dat ze seks mogen hebben, blijven die beesten op hun kont in de bamboebladeren liggen.

Al doet Cath Luyten haar verdomde best om dit pretprogramma tot een soort ondeugend niveau te kietelen. Met zinderende ogen stelt ze pikante vraagjes onder de gordel. Of hij ook zo veel van poesjes houdt, wil ze weten van de verloofde van het meisje dat zo graag naar filmpjes over katten op het internet kijkt. De jongen staat er wat schaapachtig bij. Wat zegt een man wiens verloofde graag naar kattenfilmpjes kijkt? Inderdaad, die weet dat het beter is om te zwijgen.

Ondertussen is Luyten alweer hijgend naar de volgende ronde gesprongen, een ronde waarbij man en vrouw bekende mannen en vrouwen aan hun zijde krijgen – binken heten ze in het jargon van het programma – en ze moeten de weg plaveien naar dat vliegtuigticket naar Ibiza. Het voorspel zijn onbenullige vragen als ‘voor welke drie woorden staat de afkorting horeca?’, of ‘wat gebruikt Jeroen Meus om wit brood te bakken?’ Maar het absolute hoogtepunt is ongetwijfeld de karaokeronde waarin de bink van dienst van elke ploeg een medley afhaspelt. Inderdaad. Karaokeronde. Deze quiz heeft echt alles om een hit te worden bij bezopen studenten.

Maar kom, het zou al te makkelijk zijn om dit programma zo maar de grond in te boren. Laten we ons – geheel in de geest van het programma – op het positieve concentreren. Want ja, er zijn ook beroepsgroepen die juichen bij de komst van We’re Going to Ibiza. Astronomen laten weten dat ze dankzij We’re Going to Ibiza eindelijk een visuele voorstelling hebben van het grote niets. De belangengroep van de eenzame sokken tweette al dat ze met We’re Going to Ibiza ontdekt hebben waar het gat ligt dat ze al zo lang zoeken. En natuurlijk komt De ideale wereld dankzij de leegte die We’re Going to Ibiza is dichter bij een groter kijkerspubliek. Nee, We’re Going to Ibiza is nog zo slecht niet.

maandag tot donderdag, 22.00, één

DOOR TINE HENS

WE’RE GOING TO IBIZA HEEFT ECHT ALLES OM EEN HIT TE WORDEN BIJ BEZOPEN STUDENTEN.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content