SIMPEL VERTIER. ZIJN DE RIJKEN WERELDVREEMD? EEN HALFUURTJE ‘THE SIMPLE LIFE’ EN U WEET HET ANTWOORD.

ZONDAG 16/5 û 20.00 Kanaaltwee

The Simple Life

Nicole Richie en Paris Hilton zijn twee ‘erfgenames’; de eerste is de dochter van zanger Lionel Richie, de tweede zit op het fortuin van de Hilton-familie, bekend van de hotels. Maar Nicole en Paris zijn ook een nieuwe soort beroemdheden, want zonder enig aanwijsbaar talent slagen ze er toch in overal ter wereld in de blaadjes te staan. Vooral Paris Hilton (die in de VS voor het eerst een bekendheid werd toen er op het internet een video opdook waarin zij en een ex-vriendje een hotelbed aan een grondige test onderwierpen) heeft er een ware kunst van gemaakt om op party’s in New York of Los Angeles op te dagen in uitdagende kleren/met een nieuw vriendje/in beschonken toestand, waarna ze gewillig poseert voor de camera en haar faam nog wat verder uitbreidt.

Beide meisjes maken ook geen geheim van hun levensdoel: nog bekender worden dan ze al zijn. En dat ze er veel voor overhebben om dat te bereiken, blijkt wel uit The Simple Life. In de eerste aflevering van die reality-show volgen we het duo tijdens een doordeweekse dag (Paris koopt een tas voor haar hondje, prijs: 1500 dollar). Daarna zien we hoe ze hun geld, kredietkaarten en gsm’s moeten afgeven (‘Ik zou nog liever zes weken zonder eten zitten dan zonder mijn gsm’, is de reactie van een van hun vriendinnen) en naar Arkansas afzakken. Want de meisjes gaan back to basics en trekken voor één maand in bij de Ledings, een familie uit het dorpje Altus (817 inwoners).

Dat levert hilarische situaties op, als de twee verwende wereldvreemde rijkeluiskinderen kennismaken met ‘de gewone man’ – duidelijk een concept dat ze enkel van horen zeggen kennen – met het leven op de boerderij én met een bestaan zonder kredietkaart. The Simple Life is oppervlakkig en onpeilbaar idioot, maar wel heerlijk om te zien – een beetje zoals de meisjes zelf dus. U kunt ook zonder schuldgevoelens lachen, want Nicole en Paris zijn dankzij The Simple Life een stapje dichter bij hun doel gekomen en beginnen deze zomer aan een tweede seizoen, waarin ze in een busje door de VS rijden om kleine dorpjes aan te doen. Stefaan Werbrouck

Uitkijken naaR…

R.A.M. (zo 16/5 û 19. 35 Ned3) Het Nederlandse culturele magazine brengt een uitgebreid gesprek met Paul Auster, de New Yorkse schrijver die wereldberoemd werd met zijn New York Trilogy en een man die zich heel zelden laat interviewen.

Jiskefet (zo 16/5 û 22.10 Ned3) Later op de avond op dezelfde zender is er de terugkeer van het onnavolgbare sketchprogramma Jiskefet.

Bull (vr 21/5 û 0.00 Kanaaltwee) Al een paar weken bezig, maar het inpikken waard, deze serie (van de man achter Law & Order) over een groepje Wall Street-bankiers dat op zichzelf begint.

Uitkijken VOOR…

Doe de Stemtest (zo 16/5 û 20.15 TV1) Het interactieve stemspelletje gaat weer van start. Ditmaal zijn er verschillende programma’s rond afzonderlijke thema’s. Eerste thema: De kwaliteit van het leven. Eerste stelling: De kwaliteit van het leven zou stijgen zonder programma’s als Doe de Stemtest.

For Love or Money (ma 17/5 û 20.00 VT4) Een Amerikaanse rip-off van Bachelor, waarin niet alleen de vrijgezel moet kiezen uit een hoop dames, maar ook de dames zelf moeten kiezen tussen de vrijgezel of een vette cheque.

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content