‘Je bent al tot hier geraakt, wat betekent dat jij de uitverkorene moet zijn waar de oude voorspellingen over spreken.’ Ach, het zal wel. …

(PSone)

‘Je bent al tot hier geraakt, wat betekent dat jij de uitverkorene moet zijn waar de oude voorspellingen over spreken.’ Ach, het zal wel. De beginstelling van TechnoMage geeft niet bepaald blijk van originaliteit: monsters bedreigen de aarde, alleen jij kan redding brengen, ook al heb je nog geen flauw idee hoe. Een kopietje van honderd andere avontuurlijke role playing games (RPGs), zeg maar. Dat déjà-vu-gevoel blijft wel even hangen, maar de droomwereld van Gothos bevat gelukkig genoeg ongewone elementen om je nieuwsgierigheid wakker te houden. Zo maak je kennis met het hoofdpersonage Melvin, het product van een gemengd huwelijk tussen een Steamer (vader) en een Dreamer (moeder), twee stammen die in Gothos vredevol naast elkaar leven maar elkaar mijden als de pest. De Dreamers leven in Dreamertown, de Steamers in Steamertown, culturele vermenging of ‘bezoedeling’ is strikt verboden. Dat Melvin nergens aanvaard wordt als ‘een van ons’, blijkt wel uit de reactie van de bewoners van Gothos in een plotse crisissituatie. Een leger monsters komt uit de grond gekropen om het rijk van de kaart te vegen, Melvin wordt meteen verdacht van medeplichtigheid. De enige manier om zich vrij te pleiten van schuld, is de oorsprong van het kwaad zelf achterhalen. En dus trekt hij op pad. De queeste van Melvin bepaalt het verloop van TechnoMage: je reist doorheen Final Fantasy-achtige landschappen, je moet eenvoudige en moeilijke opdrachten vervullen en je krijgt meer dan vijftig vijanden in evenveel spelniveaus voor de voeten geschoven. Sleutelmomenten zijn de ontmoeting met de mooie Talis, net als Melvin half- Dreamer en half- Steamer; en de confrontatie met zijn vader, van wie hij meer duidelijkheid hoopt te krijgen over het recente onheil. Hoewel de spanning stijgt, komt het nooit tot zwaar bloedvergieten.

TechnoMage is vooral een ontdekkingstocht en heeft dan ook meer gemeen met Final Fantasy dan met pakweg Baldur’s Gate. In het enorme aanbod van RPGs, proberen gamesontwikkelaars nog een schijfje unserved audience te vinden. Iedereen komt aan zijn trekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content