Snyder-man to the rescue

04/03/09 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:10

Eerder joeg hij de spartaanse krachtpatsers van 300 naar de top van de box office, nu mag hij hetzelfde proberen met de getroebleerde superhelden van Watchmen. Een gesprek met Zack Snyder (42), ex-videoclipregisseur en Hollywoods comic book-filmer du jour. 'Tuurlijk is de film blasfemisch, maar dat is net de pointe.'

Net als '300' is 'Watchmen' een superheldenfilm zonder sterren, met een wrange ondertoon en een R-rating. Wordt dat jouw niche?

Zack Snyder: Niet noodzakelijk, want mijn volgende project wordt wellicht een kinderfilm. Ik geef toe dat er nogal wat overeenkomsten zijn, maar de teneur en de politieke ondertoon kunnen nauwelijks meer van elkaar verschillen. 300 ging over stoere, zelfverzekerde krijgers met een nationalistische overtuiging, iets wat ik bewust en met de nodige ironie tot in het extreme heb doorgetrokken. Watchmen gaat over cynische en twijfelende wrekers die voor een corrupte regering werken, wat ik al even bewust en met nog meer ironie eveneens tot in het extreme heb doorgetrokken.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners