1. DVD

Jericho, seizoen 1

Uit op 4/9

Een miljoen pinda's hadden Jericho-gekke fans ervoor over omde reeks - over het leven in een stadje dat na een nucleaire aanval van de buitenwereld is afgesloten - te laten voortzetten. Na de hype, nu de dvd.

www.paramount.nl

2. FOTOGRAFIE

Zhu Yi. Regards sur la Chined'aujourd'hui

Tot 7/9, Tri Postal, Rijsel

Zhu Yi! - vrij vertaald: Opgelet! Dertig jonge Chinese fotografen komen in divisie aangemarcheerd met minder rechtlijnige beelden van hun dagelijkse leven van de voorbije vijftien jaar en een verbazend eigenzinnige blik op de hedendaagse maatschappij.

www.lille3000.com

3. BOEK

Web Design. Interactive & Games

Nu uit, Taschen

Voor dit boek op uw impulsen reageert, zal u stevig aan de pagina's moeten trekken, maar de erin vermelde websites grossieren in interactiviteit. Honderd van 's werelds digitale bedrijven tonen wat er tegenwoordig online mogelijk is.

www.taschen.com

4. FILM

On Screen& Under cOver

2-30/9, MuHKA, Antwerpen

Geen martini's slurpende, met bolides racende en met gadgets behangen spionnen genre Bond in deze filmreeks, wel een pak andere eigengereide detectives met een missie in The Spy Who Came in from the Cold, The Deadly Affair, Telefon en andere spannende prenten.

www.muhka.be

5. FILM

Warren Beatty

1-30/9, Muhka, Antwerpen

Oordeel zelf of Warren Beattyde Lifetime Achievement Award die hem in juni door het American Film Institute werd toebedeeld, verdient - met legendarische films als Bugsy, Dick Tracy (foto), Bonnie and Clyde en Shampoo.

www.muhka.be

6. FESTIVAL

DEAUVILLE. 34e Festival du Cinéma Américain

5-14/9, Deauville

Strepen, maar vooral véél sterren sieren de34e editie van dit zeer Amerikaanse festival. De Abba-geïnspireerde musical Mamma Mia! bereidt het witte doek van Deauville voor op de premières van onder meer Ed Harris' Appaloosa, Clint Eastwoods The Changeling en Spike Lees Miracle at Santa Anna, naast tributes aan diezelfde Lee en Parker Posey, en een reeks Uncle Sam's docs.

www.festival-deauville.com

7. EXPO

Hitler blind und Stalin lahm. Marinus und Heartfield

Tot 19/10, Museum Ludwig, Keulen

Misschien zouden Bush en co. nu niet misstaan in politieke collages, in de jaren 30 waren het vooral Hitler, Stalin en de fascistische likes die de satirische bladen sierden. Twee meesters van het genre, Marinus en Heartfield plakten hun bekende koppen in fragmenten van Breughel, Ben Hur en meer.

www.museum-ludwig.de

8. EXPO

Francis Bacon andThe Remaking of Appearance

5/9 tot 4/10, James Hyman Gallery, Londen

De liefhebbers kunnen maar beter goed uitgeslapen zijn: de groteske, extreme en meer dan eens bevreemdende schilderijen van Bacon en zijn volgelingen zouden hen haast nachtmerries kunnen bezorgen.(foto: Study for portrait John Edwards, 1987)

www.jameshymangallery.com

9. PODIUM

Shuffle 3

30-31/8 en 5-6/9, Kaaitheater, Brussel

Het Kaaitheater sluit de zomer af met een vooruitblik op het volgende seizoen. Twee weekends lang krijgt u die in tien voorstellingen, van Superamas' bitter komische slot van theatertrilogie Big (foto) tot de minimalistische, van duikersapparatuur voorziene performance La petite musette, casquée.

www.kaaitheater.be

10. EXPO

Love

Tot 5/10, National Gallery, Londen

De kunstwerken van Rafaël, Cranach, Vermeer, Chagall en Marc Quinn die voor deze expo verzameld zijn, zullen menig hart trachten te beroeren. Geestelijk, vrijgevig of onkuis, allemaal gaan ze immers over ' luuuuuv'.

www.nationalgallery.org.uk