SEAN LENNON Starting over

13/12/06 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:08

Ook 36 jaar na hun split leven The Beatles voort. Al was het maar in de gedaante van Sean Lennon, de angstwekkend goed op zijn vader lijkende zoon van John en Yoko Ono. Hem is het de voorbije jaren niet zo goed vergaan. Zijn liefje ging ervandoor met zijn beste vriend, die wat later het leven liet in een motorongeval. Kortom, uitstekend materiaal om een plaat van te maken - en een veel betere dan zijn debuut. 'Het was dat of in therapie gaan.'

Je nieuwe plaat werd veel beter onthaald dan 'Into The Sun' acht jaar geleden. Dat doet deugd, neem ik aan, want 'Friendly Fire' is overduidelijk een autobiografische plaat, op het confessionele af.

Sean Lennon: Autobiografisch is ze zeker, maar confessioneel zou ik ze toch niet noemen. Ik vind niet dat ik met deze plaat mijn persoonlijke dagboek te grabbel gooi. Uiteraard heb ik geprobeerd met dit album mijn relatiebreuk en het verlies van een goeie vriend te verwerken - het was dat of in therapie gaan - maar ik wilde zeker mijn privé-leven niet te kijk zetten.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners