Ron Howard

07/01/09 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:10

Cinefielen horen het 'goede smaak'-alarm zodra de naam Ron Howard op het witte doek verschijnt. Maar toegegeven: met Frost/Nixon, een dramatisering van de beruchte tv-interviews die Nixon definitief ontmaskerden, levert de maker van Splash, Apollo 13, A Beautiful Mind en - erger nog - The Da Vinci Code tenminste een onderhoudend kijkstuk over een boeiend onderwerp af. Een gesprek met'de rosse uit Happy Days', die het uiteindelijk tot Oscarwinnend regisseur wist te schoppen.

'Frost/Nixon' is maar een klein filmpje in vergelijking met 'The Da Vinci Code' en de sequel 'Angels and Demons', die in mei uitkomt.

Ron Howard: Dat is het minste wat je kunt zeggen ( lacht). Ik hield van de intimiteit van het verhaal - eigenlijk is het niet meer dan het duel tussen twee opponenten. Bovendien was het verfrissend om voor één keertje niet veel commerciële verantwoordelijkheid hoeven te dragen. Zelfs al krijgt Frost/Nixon euforische kritieken, je weet dat de film nooit de box office resultaten van The Da Vinci Code zal halen. Kijk naar al die recente politieke films als Lions for Lambs of Rendition, of die Nixonbiopic van Oliver Stone: niet meteen kassuccessen. Al hoop ik natuurlijk dat mijn film de uitzondering op de regel wordt.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners