Een van de grote filmevenementen van het jaar wordt de comeback van de Pink Panther. In mei beginnen de opnames van de nieuwe film rond Inspector Clouseau, waarin de Franse detective (Steve Martin) de moord op een voetbalcoach en de diefstal van de befaamde diamant moet oplossen. Real Madrid-speler David Beckham zou een cameo krijgen; een mooie aanloop voor de voetballer, want Beckham ziet een carrière op het grote scherm wel zitten, in zijn ambitie ongetwijfeld flink aangemoedigd door vrouwlief, die nog altijd droomt van bekendheid in de VS. Nu mag Beckham van ons zijn kans wagen, alleen: sportlui die willen acteren, het levert meestal weinig resultaat op.

Paul Van Himst: Onze eigenste voetbaltrots! In Escape to Victory zit soldaat Polle opgesloten in een Duits kamp; hij moet samen met Pele, Bobby Moore, Michael Caine en Sly Stallone een match spelen tegen de bewakers. De wedstrijd moet de Arische suprematie bewijzen, maar Van Himst en co zijn vastbesloten te winnen én te ontsnappen. Totaal ongeloofwaardig; want zoals Lineker al zei: voetbal is een spel met 22 mannen en een bal, en op het einde winnen de Duitsers.

Michael Jordan: De legendarische basketbalspeler zette een stapje in de film met Space Jam, waarin hij naast onder meer Bugs Bunny op het basketbalveld stond. Nu ja, Jordan heeft natuurlijk ook gepoogd door te breken als baseballspeler.

Eric Cantona: De lichtjes geschifte Man United-speler probeerde na zijn afscheid als voetballer door te breken in de Franse film, met rolletjes in onder meer Elizabeth en Mookie. In die laatste ‘komedie’ speelt hij een bokser die samen met een monnik en zijn pratende chimpansee op de vlucht moet slaan voor wetenschappers. U begrijpt: vooralsnog blijft Cantona bekend om zijn voetbal- en karatekunsten.

O.J. Simpson: Een van de weinige sportlui die ook een succesvolle acteercar- rière kon uitbouwen. De footballspeler was onder meer te zien in Capricorn One en als het hulpje van Frank Drebin in de Naked Gun-films. Aan zijn loopbaan kwam vroegtijdig een einde toen Simpson besloot wat meer tijd te wijden aan zijn familie.

Vinnie Jones: Toen Guy Ritchie de keiharde Engelse verdediger in 1998 op de Britse tv zag, vroeg hij hem voor zijn misdaadfilm Lock, Stock en Two Smoking Barrels, waarin Jones hetzelfde moest doen als op het veld, maar dan met een geweer in de hand. Vinnie zegde het voetbal vaarwel, maar heeft net als zijn ontdekker sindsdien niet echt nog potten gebroken. (S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content