Web weergave

De bioscopen waren de helft van de tijd dicht en op Tenet na liet Hollywood al zijn grote titels op stal. En toch was 2020 geen kwaad jaar voor cinefielen.

HET JAAR 2020

Madonna ging voor haar quarantainevideodagboek in een melkbad liggen. Sergio droeg een cover van Dean Martins Everybody Loves Somebody op aan zijn overleden hond Flodder. Liam Gallagher doopte zijn populairste nummers om tot Wonderwash, Soapersonic en Champagne Soapernova. Het was een raar jaar. Maar 2020 bracht ook wereldplaten voort. Twee zelfs, in het geval van het in mysterie gehulde Sault.

HET JAAR 2020

2020 luidde onherroepelijk de toekomst van televisie in: streaming. De beste 10 series die HBO, Netflix en consorten u dit jaar te bieden hadden.

HET JAAR 2020

Griezelliteratuur van Daisy Johnson, een paardenboek van Juli Zeh en een lockdownroman avant la lettre van visionaire grootmeester Don DeLillo: deze boeken sleurden onze boekenredactie door dit vermaledijde jaar.

HET JAAR 2020

Pedofilie, een eenzame auteur en een overheid die studenten vermoordt. In de beste strips ging het er dit jaar niet bepaald vrolijk aan toe.

HET JAAR 2020

'Ik had het zelf niet door dat ik onzichtbaar was. Zoiets merk je pas achteraf', zegt Ella Leyers. Die magere jaren lijken ondertussen wel weer voorbij, na een indrukwekkende coup van achttien deelnames aan De slimste mens. Donderdag kan de actrice en De ideale wereld-sidekick zich ook nog eens tot eindwinnares kronen.

HET JAAR 2020

De meest irritante coronacultuur, hopelijk niet het nieuwe normaal.

HET JAAR 2020