Web weergave

Corona houdt niet van cultuur. Op een zucht van de première moest het Antwerpse theatercollectief Compagnie Barbarie zijn nieuwe stuk Pak de poen! aan de ketting houden.

ENTERTAINMENT

Met Merol, Eefje de Visser en Roosbeef kleurde de Nederlandstalige muziek van 2020 al opvallend Nederlands en opvallend vrouwelijk. Ook de opvolging lijkt verzekerd. Behalve S10: drie nieuwe namen om in het oog te houden.

MUZIEK

De docureeks Marvel 616 houdt in acht afleveringen het Marvel Cinematic Universe tegen het licht. De grootste filmfranchise ter wereld is namelijk aan een nieuw hoofdstuk toe, dat vanaf volgende maand de streamingzender Disney+ en later, in betere tijden, ook de multiplexen zal innemen. Maar hebben uw favoriete superhelden na Avengers: Endgame nog wel een toekomst?

TELEVISIE

Tussen december van dit jaar en maart 2022 laat Marvel zes films, acht tv-series en een achtdelige docureeks op de wereld los. Als u deze vijf hebt gezien, zijn wij al tevreden.

TELEVISIE

Sophia Loren is una donna particulare. De 86-jarige diva duikt na elf jaar weer op in een film, The Life Ahead, en wordt nu al bij de Oscarkandidaten gerekend. Het verhaal van het 'scharminkel' dat achtereenvolgens uw overgrootouders, grootouders en ouders het hoofd op hol bracht.

FILM

In de recente dramareeks The Right Stuff, over de onverschrokken Amerikaanse testpiloten die in 1959 door NASA werden ingelijfd voor haar Mercury-ruimtevaartprogramma, wordt de ruimtewedloop tussen Rusland en de VS opgevat als wat die destijds was: een tv-event. De reeks - naar het monumentale boek van Tom Wolfe en Philip Kaufmans bekroonde verfilming uit 1983 - vormt nu een fascinerende double bill met de documentaire The Real Right Stuff.

10 TV-TIPS