Knack Focus nr. 44 | 31 oktober 2018

Web weergave

Shrek en 4 andere rollen die Nicolas Cage had kunnen spelen

Voor 'de ultieme Cage-ervaring' kunt u dit weekend terecht op het Leiden International Film Festival. Nicolas Cage selecteert er vijf van zijn films voor een 'Nic-a-thon'. Keuze genoeg, want zijn aantal rollen loopt stilaan tegen de honderd aan. Het heeft niet veel gescheeld of ook deze vijf stonden op zijn teller.

ENTERTAINMENT

Schrik niet als u de nieuwe Berlusconifilm ziet: 'Die periode was écht zo vulgair'

Niemand kan decadentie en vulgariteit zo mooi in beeld brengen als Paolo Sorrentino. De regisseur van La grande bellezza en de tv-serie The Young Pope was dus de juiste man om de bunga-bungaperiode van de Italiaanse premier en mediamagnaat Silvio Berlusconi te verfilmen. 'Ik heb helemáál niet overdreven. Die periode was écht zo vulgair.'

FILM

Wat u van het allerlaatste seizoen van House of Cards mag verwachten

Nu Kevin Spacey er niet meer bij is en alle gewicht op de schouders van Robin Wright, enkele nieuwe personages en een overwerkt schrijversteam valt, stuikt het kaartenhuisje finaal ineen. Wat heeft het beknopte, allerlaatste seizoen van House of Cards u nog te bieden?

TELEVISIE

Wegwijs in de comedyspecials van Netflix: deze tien steken er bovenuit

Netflix blijft hoog inzetten op stand-upcomedy, van grote namen tot aanstormend talent - en de occasionele aap met een hoedje. Wat maakt dat de streamingdienst ondertussen meer specials telt dan Vlaanderen 'positieve, verbindende projecten', en proberen bij te blijven stilaan als huiswerk gaat aanvoelen. Dus maakten wij uw huiswerk maar.

TELEVISIE

'Team Scheire': een schaars kippenvelmoment op tv

'Voor een programma over het wonder van de techniek en de grenzeloze inventiviteit van het menselijke brein, is Team Scheire opvallend knullig in beeld gebracht', oordeelt onze tv-recensente Tine Hens na het bekijken van de eerste aflevering.

TELETOBBEN