Web weergave

Negen dagen lang bevindt Brussel zich onder een regenboog: de zeventiende editie van Pink Screens serveert u het beste dat de queercinema momenteel te bieden heeft. Vier aanraders.

ENTERTAINMENT

Op de set van een nieuwe Belgische film. Deze week: De Patrick van Tim Mielants.

ENTERTAINMENT

'They might think they've got a pretty jump shot or a pretty good flow, but our kids can't all aspire to be LeBron or Lil Wayne', horen we Barack Obama zeggen op Tha Carter V, Lil Waynes langverwachte nieuwe plaat. Het is tijd om het toe te geven: Lil Wayne is de LeBron James van de rap.

MUZIEK

Met zijn vorige film, het prijsbeest Ida, werd Pawel Pawlikowski in zijn vaderland Polen uitgespuwd. Zijn nieuwste, Cold War, is er wél een kassucces. 'Al zouden de machthebbers liever Mel Gibson zien die het glorieuze Poolse verleden bezingt.'

FILM

De politieke thriller Bodyguard hield recent de Britse eilanden in de ban met een crimineel spannende mix van paranoia, actie en vooraf bedisselde coalities. Dat niet minder dan 10,4 miljoen Britten live naar de slotaflevering keken, is geweldig nieuws voor de BBC, maar minder leuk voor de Canvas-kijker - tenzij hij ook een abonnement op Netflix heeft. Een analyse met veelvuldig gebruik van het f-woord.

TELEVISIE

Gemaskerde gek ontsnapt, gaat achter babysitter aan en wordt net op tijd gedood. De originele Halloween uit 1978 had evenveel inhoud als een uitgeholde pompoen. Toch blijft John Carpenters slasher al veertig jaar lang sequels, spin-offs en remakes inspireren. Nu de reboot van David Gordon Green in de zalen komt, blikt de jonge Belgische horrorkoning Jonas Govaerts (Welp, Tabula Rasa) terug op de vele levens van de zwijgzame boeman Michael Myers.

FILM