Web weergave

Limburger Mohamed Eddahbi Agounad (bijna 23) beleeft naar eigen zeggen 'a young man's dream'. Als Dikke trad deze 'Biggie van de wijk' onlangs toe tot de stal van hiphoplabel Top Notch, met single Tabaka als eerste gevolg.

ENTERTAINMENT

De meningen over de Netflix-reeks Emily in Paris, waarin een Amerikaanse marketingmanager naar Parijs verhuist, zijn op z'n zachtst gezegd verdeeld. Vooral de Fransen zijn niet te spreken over alle filmclichés die de revue passeren. Neem deze bingo bij de hand, druk op play en begin te spelen.

ENTERTAINMENT

Met de Jo Röpcke Award, vernoemd naar de legendarische filmjournalist van de openbare omroep, bekroont dit blad een man of vrouw die 'zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Vlaamse film'. In dit rampzalige coronajaar en als eerbetoon aan de beproefde bioscoopsector gaat de prijs voor het eerst naar een zaaluitbater: Patrick Deboes, sinds 1995 de drijvende kracht achter de Gentse arthousecinema Sphinx.

JO RÖPCKE AWARD

Touren met hun nieuwe plaat kunnen de notoire kilometervreters van Future Islands niet. Geen ramp, want het lijf van zanger-dad dancer Samuel T. Herring - die inmiddels ook officieel een hiphopcarrière heeft opgestart - slaat stilaan aan het protesteren. 'Drank en drugs interesseren me nog weinig. Geef mij maar de voetbaluitslagen.'

MUZIEK

Acteren was de droom, maar uiteindelijk belandde de vrouw die als puber al aan Xander De Rycke-cosplay deed toch op het stand-uppodium. Met haar eerste hoofdrol, in de mockumentary Instafamous, kan ze haar twee liefdes nu toch combineren. 'Ik bén een en al humoristische ongemakkelijkheid.'

TELEVISIE