Web weergave

FILM FEST GENT 13-24 OKT 2020

De eerste keer dat we geluidskunstenares en radiomaker Katharina Smets pogen te bereiken, zit ze vast in een 'montageloophole', maar de tweede maal 'verloopt de planning naar wens'. Dan wordt een mens nieuwsgierig.

ENTERTAINMENT

Je kunt je weer inschrijven voor De Nieuwe Lichting, de wedstrijd van StuBru die eerder talent als Tamino, Equal Idiots en Brihang voortbracht. Met StuBru-gezicht Rik De Bruycker heeft DNL alvast een kersvers uithangbord te pakken.

ENTERTAINMENT

Op de set van een nieuwe Belgische film. Deze week: Familie van Milo Rau.

ENTERTAINMENT

Regisseur Eshref Reybrouck houdt er niet zo van om zichzelf te herhalen. Dus bedankte hij voor het tweede seizoen van Undercover en boog zich over de Franse reeks Cheyenne et Lola, met Veerle Baetens in de hoofdrol. 'Op mijn zestiende was ik geobsedeerd door rechtbankdrama's. Het heeft me helaas twee jaar rechten gekost voor ik erachter kwam dat het niet de rechtbank maar het drama was dat me boeide.'

FILM FEST GENT

Hij componeert voor Wes Anderson, George Clooney én Harry Potter, en met vijf World Soundtrack Awards is hij de recordhouder van de felbegeerde Gentse filmmuziekprijzen. En toch heeft Alexandre Desplat, eregast van de twintigste WSA-editie, zich lange tijd geen componist durven te noemen. 'Ik kon toch niet dezelfde titel opeisen als Mozart?

FILM FEST GENT