Web weergave

Tijdens het Film Fest vloeien muziek, film en performance ook weer tien dagen lang samen op Videodroom in de Vooruit. De Antwerpse band Krankk en danscompagnie Platform-K presenteren er hun multisensoriële show Reset.

ENTERTAINMENT

Op de set van een nieuwe Belgische film. Deze week: Het smelt van Veerle Baetens.

ENTERTAINMENT

Als kind was ze een pionier in het communistische Roemenië van Ceausescu. Als puber componeerde een Oscarwinnaar al de soundtrack bij haar Amerikaanse kortfilm. Als volwassene was ze de officieuze chef West-Vlaanderen van Man bijt hond. Er zit ongetwijfeld een biopic in het leven van Teodora Ana Mihai, maar met La civil, de opener van het Film Fest Gent, verfilmde ze een nóg straffer verhaal.

FILM FEST GENT

John Wick met een varken? Een kerstvakantie met Lady Di? Benoît Poelvoorde met een writer's block? Of toch maar de parallelle moeders van Almodóvar? Knack Focus verhindert dat u verstrikt raakt in de kilometers pellicule die in Gent tussen 12 en 23 oktober afgewikkeld worden.

FILM FEST GENT

Daniel Craig neemt in No Time to Die met veel stunts en sentiment afscheid van James Bond. Toch is zijn zwanenzang niet het klapstuk zonder weerga dat er misschien wel in zat.

REVIEWS en TV