Knack Focus nr. 40 | 2 oktober 2019

Web weergave

De Nieuwe Lichting win je in 20 seconden

Bent u jong, Belgisch en hebt u een briljante song op overschot? Dan rest u nog een dikke week om u in te schrijven voor De Nieuwe Lichting. Juryvoorzitter Kirsten Lemaire geeft nog een gouden raad: 'Maak je biografie niet te lang.'

ENTERTAINMENT

Zijn dit de raarste bands van België?

Dit jaar viert cultband Nurse with Wound de veertigste verjaardag van zijn debuutplaat, maar meer nog zijn het de 291 obscure inspiratiebronnen die bij die plaat zaten die een referentie zijn geworden, die nu zelfs een gloednieuwe compilatie hebben geïnspireerd. Deze Belgen schopten het destijds tot in Wounds weirdest.

ENTERTAINMENT

Vier songs die niet gaan waarover u denkt dat ze gaan

Vijftien jaar lang wist enkel Keane waarover Somewhere Only We Know eigenlijk gaat, maar nu geeft de band de ware betekenis van zijn hit prijs. Vier nummers die niet betekenen wat u denkt dat ze betekenen.

ENTERTAINMENT

Belgisch bekijks

Cleo en The Barefoot Emperor gaan in Gent in première, maar ook deze vaderlandse titels op de affiche van het Film Fest bewijzen dat de Belgische film een hoogconjunctuur kent.

FILMFEST GENT 8-18 OKT '19

Het ideale circulatieplan

Ook dit jaar is de weelde op Film Fest Gent zodanig groot dat een liefhebber er algauw verloren loopt. Ziehier het handige circulatieplan van Knack Focus: zestien films die u zeker niet mag missen.

FILMFEST GENT 8-18 OKT '19