Web weergave

Lady Gaga kreeg een staande ovatie voor haar vertolking van de jonge zangeres Ally in A Star is Born, het regiedebuut van Bradley Cooper. Vijf popsterren die een minder gedenkwaardige filmindruk nalieten.

ENTERTAINMENT

Ellendige sequels bezoedelden het imago van het iconische jarentachtigmonster Predator. Moet voor eerherstel zorgen: Shane Black, de acteur die in het origineel uit 1987 als eerste sneuvelde en van The Predator ouderwets bloederig entertainment heeft gemaakt. 'Laten we terugkeren naar dodelijk geweld.'

FILM

Met Cary Fukunaga achter de camera en A-listers Emma Stone en Jonah Hill in de hoofdrollen moest Maniac de Netflix-hit van dit najaar worden, maar het retestrakke prestigeproject waar de zender nu al even op zit te wachten is helaas alweer op een rommeltje uitgedraaid. Let wel: een heerlijk rommeltje, met tien reeksen voor de prijs van één tv-serie.

TELEVISIE

Op haar tiende album werpt Cat Power zich op als een zangeres die vecht voor vrouwenrechten, en een moeder die op zoek is naar stabiliteit. 'Ik heb veel duivels gedrag gezien in de wereld. Blijkbaar vindt mijn onderbewustzijn het nodig dat ik daarover schrijf.' Een inkijk in de getroebleerde geest van Chan Marshall.

MUZIEK

Terwijl iedereen boven de vijfentwintig afgelopen zomer morde dat er niets op tv was, genoot het jonge volkje van The Innocents, de zoveelste recente serie die Netflix precies op hun lijf had geschreven. Dat is geen toeval: de streamingzender weet dankzij doorgedreven data-analyse hoe langer hoe beter wie er kijkt, en wat zij/hij wil zien.

TELEVISIE

'Sommige mensen hebben zoveel te bieden, dat ze het leven op deze schijtplaneet niet aankunnen', zegt Timothy Showalter van Strand Of Oaks. Vrijdag komt hij naar de Roma met Magnolia Electric Co., de groep van wijlen zijn held Jason Molina. De man die u misschien kent onder de naam Songs: Ohia was amper 39 toen hij op 16 maart 2013 stierf.

MUZIEK

Bij de presentatie van het album Boerke kijkt kunst hoort vanzelfsprekend een expo. Tot 14/10 kunt u gaan kijken welke schade uw favoriete landbouwer aanricht in het MSK in Gent.

BOERKE@MSK