Web weergave

Met High School Musical: The Musical: The Series waagt streamingplatform Disney+ zich aan een ietwat vergezochte spin-off. Vijf voortvloeisels waar niemand om had gevraagd.

ENTERTAINMENT

'Het is hoog tijd dat media en politiek leren te weerstaan aan de emoties en in de plaats druk zetten op een duidelijk juridisch kader', meent P.B. Gronda, auteur van onder meer Wanderland, Straus Park en de tv-reeks Over water.

@PBGRONDA

Alles wat u altijd wilde weten over mensen met dwerggroei maar niet durfde te vragen? Het kwam ongetwijfeld aan bod in de eerste aflevering van Durf te vragen op Eén. De komende weken krijgt Siska Schoeters ook onder meer ex-verslaafden, priesters en mensen die de polyamorie zijn toegedaan over de vloer. 'Ik denk nooit: lang geleden dat ik nog eens een relletje veroorzaakt heb, ik werp eens een visje uit.'

TELEVISIE

'Een boerka is verschrikkelijk. Het is in een democratische lekenstaat ontoelaatbaar, ondenkbaar zelfs.' Dat zegt geen politicus die goedkoop wil scoren, wel Zabou Breitman, coregisseur van Les hirondelles de Kaboul, een meeslepende animatiefilm over ontmenselijking onder het talibanbewind.

FILM

Onze tv-recensente was aangenaam verrast door het nieuwe VRT-programma 'Durf te vragen': 'In Siska Schoeters hebben ze de perfect in vrolijkheid gemarineerde flapuit gevonden die ongekunsteld de anders dan 'normale' mens bevraagt en een ongeneneerd nieuwsgierige blik in hun wereld werpt.'

TELETOBBEN