Web weergave

Een nieuwe reeks van Matt Groening is tegenwoordig minder groot nieuws dan in 1999, toen The Simpsons-fans van Portland tot Poperinge kwijlend naar Futurama uitkeken. Disenchantment presenteert zich anno 2018 als een hobbyproject van de ouder wordende meester, dat niettemin het beste is dat deze zomer op Netflix verscheen.

TELEVISIE

Met Queen heeft Nicki Minaj een nieuw album uit, dat ze volgend jaar persoonlijk komt presenteren in onze hoofdstad. Indien u deel uitmaakt van de Barbz, gaat u nu volledig uit uw dak. Minaj heeft namelijk zo'n uitzinnige schare fans dat ze een eigen naam kregen. En ze is niet de enige. Zes fanlegers die onder het motto 'samen staan we sterker' onvoorwaardelijk achter hun opperleider staan, zelfs al moeten ze foetussen doodwensen of donuts likken.

MUZIEK

De Koreaan Lee Chang-dong (64) is niet alleen ex-schrijver en ex-minister, hij is ook de regisseur van Burning, een filmparel die over een viertal maanden allicht in vele eindejaarlijstjes zal opduiken maar bijna niemand gezien zal hebben. Een gesprek in Cannes, twee dagen voor hij onterecht naast de Gouden Palm greep.

FILM

Het ontbreekt Jean-Claude Van Damme op zijn oude dag aan talent en charisma om de actiefilm Lucas tot een hoger niveau te tillen.

BIOSCOOP