Web weergave

Hoe vergaat het de Oekraïners na de Maidan-revolutie van 2014? In de expo Let Us Not Fall Asleep While Walking laat fotograaf David Denil zijn camera diep zakken in de psyche van een hoopvol maar ook twijfelend volk.

ENTERTAINMENT

Twee jaar geleden mocht ze even tegen Matteo Simoni aanlopen in Patser, tegenwoordig kent uw vijftienjarige haar als Yasmina uit wtFOCK en is ze via de nieuwste film van Bas Devos in Cannes beland. Waar het eindigt voor Nora Dari valt nog te bezien, maar u wilt haar vooral niet in de weg gaan staan. 'Dan heb je zo lang gezocht naar een Marokkaans meisje dat wil acteren, en dan krijg je mij op je bord.'

GENERATIE NU

De Spaanse Rosalía heerste over Werchter. Colombiaan J Balvin zal straks hetzelfde doen op Tomorrowland. Madonna heeft net een latinplaat uitgebracht met een Colombiaanse rapper en een Braziliaanse zangeres. Drake heeft Spaans geleerd. Beyoncé heeft Spaans geleerd. Justin Bieber heeft Spaans proberen leren. Dat is geen toeval.

MUZIEK

De tijden veranderen. Nu iedereen minstens één streamingabonnement heeft en YouTube via zijn 50 inch-flatscreen kijkt, zijn juli en augustus dé maanden geworden om - tussen de barbecues door - voor uw scherm te hangen. Een beknopte gids door het zomeraanbod.

TELEVISIE

Op haar debuutalbum Premiers émois vangt Vendredi sur mer alles wat Franse synthpop zo verleidelijk maakt. Hijgerige vocals. Volzinnen die langs getuite lippen rollen alsof ze in een cornet d'amour gedrenkt werden. Vederlichte electro die je meeneemt naar de stranden van Saint-Tropez. Wat er dan zo bijzonder aan is? Charline Mignot komt uit Zwitserland.

FOCUS@FESTIVALS