Web weergave

De uitzichtloze eighties, de videocultuur, Herman Brusselmans en hardcorepunk: Filip Keyaert husselt al die stimuli door elkaar in zijn romandebuut Sterven met tussenpozen.

ENTERTAINMENT

Miljoenen streams heeft ze al, maar door de pandemie heeft ze haar honingzoete soul nog nooit live voor een publiek kunnen brengen. En daar is ze behoorlijk zenuwachtig over. Wedden dat de Nederlands-Soedanese Gaidaa binnenkort op Gent Jazz bewijst dat ze op een podium even betoverend is?

MUZIEK

De eerste blockbuster is een feit, en niet toevallig is het er eentje uit de Marvelfabriek. Het langverwachte Black Widow zwaait allicht Scarlett Johansson uit en verwelkomt wervelwind Florence Pugh. De jonge Britse uit Midsommar en Little Women valt na een valse start niet af te stoppen. 'Ik trek het me niet aan als kijkers mijn personages onaantrekkelijk of hatelijk vinden.'

FILM

Deze week verschijnt de reboot van Gossip Girl en kunt u als vanouds genieten van de belevenissen van enkele steenrijke Upper East Siders, machtsbeluste tieners en sappige roddels, zij het in een moderner, diverser en inclusiever jasje. Ter voorbereiding keken wij nog eens naar het origineel. Met enige verbazing.

TELEVISIE