Web weergave

Preston Sturges was in zijn eentje de Joel en Ethan Coen van zijn tijd. Of is het correcter om de Coen Brothers de Preston Sturges van deze tijd te noemen? Kijk en vergelijk, deze zomer in Cinematek.

ENTERTAINMENT

Dus Hereditary is al een week uit en u twijfelt nog altijd of u moet gaan kijken. Niet omdat u bang bent. Gewoon omdat horror uw genre niet is. Tuurlijk. Zes vragen om u te helpen in uw beslissing. Waarschuwing: dit stuk bevat milde spoilers van Hereditary. Poesjes weten nu eenmaal liever op voorhand waar ze aan toe zijn.

FILM

De film van haar leven: ze werd actrice om niet langer te doen alsof. Sachli Gholamalizad belandde als vijfjarige vanuit Iran in België. In de stukken die ze schrijft en speelt, knoopt ze de losse eindjes van haar familiegeschiedenis zo goed en zo kwaad als het kan weer aan elkaar. 'Iedere held die ik had, is ondertussen van zijn voetstuk gevallen.'

DE FILM VAN JE LEVEN

De opmars van de stad is niet te stuiten: straks woont het leeuwendeel van de mensheid in betonnen nesten. Maar welke impact heeft dat op de natuur? Bioloog Schilthuizen gaat op zijn knieën zitten en richt zijn loep op het plaveisel.

REVIEWS