Web weergave

Patricia Vanneste, ooit bij Balthazar, hield onlangs Coral Dusk boven de doopvont, haar eerste plaat onder het pseudoniem Sohnarr.

ENTERTAINMENT

De populaire animatiereeks over de alcoholische wetenschapper en zijn angstige kleinzoon heeft net haar vierde seizoen afgerond. Deze vijf referenties hebt u de voorbije jaren misschien gemist.

ENTERTAINMENT

In de studio met een Belgische artiest. Deze week: Josephien.

ENTERTAINMENT

Phoebe Waller-Bridge is bepaald niet de enige tv-maaksterdie tegenwoordig hoge ogen gooit met - deels - opeigen ervaringen gebaseerde series. Als u het nog niet kent,moet u dringend kennismaken met het werk van haargeneratiegenoten Issa Rae, de bedenkster van HBO's Insecure,en met Michaela Coel, die een wel erg pijnlijke gebeurtenistot kijkvoer boetseerde.

TELEVISIE

De romantische actiekomedie The Lovebirds is geen hoogvlieger. De hoofdrolspeelster is dat wel. Een erg hoog vliegende zelfs. Tussen het derde en vierde seizoen van haar door Barack Obama en Beyoncé bejubelde HBO-hit Insecure vond Issa Rae zelfs nog de tijd om haar filmcarrière, een project of dertig en een missie of drie te lanceren.

TELEVISIE

In een achtdelige podcast buigt een onderzoeksjournalist van The New Yorker zich over de vraag of de CIA de bekendste hit van Scorpions heeft geschreven. Het antwoord blijkt een verhaal over het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, drugs smokkelende hairmetalmanagers en de CIA die clandestiene tentoonstellingen van abstracte kunst organiseert. Alsof de Coen Brothers een luisterspel gemaakt hebben.

MUZIEK

Twintig jaar lang was Bent Van Looy enkel schilder van opleiding en intentie - zoveel andere verleidingen, mijnheer. Aan de vooravond van zijn eerste solotentoonstelling: een gesprek over discussiëren met het doek, zijn quarantainepodcast en de beveiliging in de Efteling. 'Als je aan iets begint als hobby, heb je al opgegeven.'

EXPO

Hoe verover je als enige huisvader een plek aan de schoolpoort tussen een groep moeders? Dat is Paul Ready's uitdaging in Motherland, de puntige, zesdelige BBC-serie die speelplaatspolitiek à la De luizenmoeder met een fikse portie absurde humor en plaatsvervangende schaamte vermengt.

10 TV-TIPS