Web weergave

Humo-huisdichter en 'freelance onnozelaar' Johan Sebastiaan Stuer neemt nota's in Het leven.doc op VRT Nu en heeft net een tweede bundel uit: De meeste mensen deugen? Een ordinaire leugen.

ENTERTAINMENT

Achttien jaar na het einde van Dawson's Creek kunt u de serie herbekijken op Netflix. Op eigen risico, want de kans bestaat dat uw nostalgie een flinke deuk krijgt. Dawson Leery lijdt namelijk aan het Nice Guy-syndroom: intelligente, gevoelige en mysterieuze mannen die zichzelf fantastisch vinden, maar eigenlijk verdoken rotzakjes zijn.

ENTERTAINMENT

Wordt nu al bij de Oscarkandidaten gerekend (zeker voor de indrukwekkende vertolking van Vanessa Kirby): Pieces of a Woman, een rauw familiedrama over een vrouw die zichzelf opraapt na het verlies van haar pasgeborene. Regisseur Kornél Mundruczó weet maar al te goed waar hij en zijn vrouw, die het scenario schreef, over spreken. En met hen talloze anderen: 'We worden overstelpt met verhalen van over de hele wereld.'

FILM

Van UK rap op z'n Genks tot een existentiële kombucha in muziekvorm: De Nieuwe Lichting presenteert andermaal een bont allegaartje van jong talent. Maak kennis met de negen finalisten van jaargang 2021.

MUZIEK

De nacht dat Muhammad Ali zich tot wereldkampioen kroonde, trok hij zich met drie andere ronkende namen uit de Afro-Amerikaanse geschiedenis terug in een motelkamer. Regina King - u zag haar recent nog als Sister Night in Watchmen - maakte van dat historisch onderonsje het uitstekende One Night in Miami. 'Dit is mijn liefdesbrief aan de zwarte man in Amerika.'

FILM