Web weergave

Na vier dichtbundels wilde Max Temmerman aan nummer vijf beginnen, maar daar had de muze geen oren naar: onlangs verscheen met Coniferen zijn romandebuut.

ENTERTAINMENT

De hele wereld lijkt in de ban van de Netflix-reeks Tiger King: Murder, Mayhem and Madness. Geen wonder: want de true-crimedocu is een verbazingwekkende parabel over de opkomst en ondergang van tijgerkoning, presidentskandidaat, crimineel en aspirant-countryster Joe Exotic, zijn mentor Doc en hun eindeloze vete met een zelfverklaarde dierenactiviste die misschien haar man heeft vermoord. Maar kijk, het kan altijd nog geflipter.

ENTERTAINMENT

Instagram is weer een fenomeen rijker: de zeventigjarige Joke Meijer uit het Nederlandse Vlaardingen heeft er in amper twintig dagen tijd tienduizenden harten veroverd. Op haar account @orgeljoke deelt ze orgelcovers van klassiekers als You'll Never Walk Alone en House of the Rising Sun met haar vurige fans.

ENTERTAINMENT

Na meer dan vijf jaar komen The Strokes eindelijk met een nieuw album. En als het het coronavirus belieft, staan ze over enkele maanden ook op de heilige festivalgrond van Werchter. StuBru-presentatrice Eva De Roo legt uit waarom het New Yorkse vijftal nog altijd niet te kloppen is, óók als het straks weer allemaal tegenvalt.

MUZIEK

Met een rol in de X-Men-film The New Mutants en de hoofdrol in een lentefrisse, Instagramvriendelijke adaptatie van Jane Austens Emma had dit de lente van Anya Taylor-Joy moeten worden. Covid-19 kwam ook dat feestje verbrodden maar komt veel te laat om Taylor-Joys opmars nog te stuiten. 'Door veel te werken word ik sneller volwassen.'

FILM

In het antwoord op de vraag waarom producer-goeroe Rick Rubin deze zesde Strokes-plaat naar zich toe mocht trekken, grapte zanger Julian Casablancas onlangs: 'Waarschijnlijk dacht hij dat we diep genoeg waren gevallen.'

REVIEWS en TV