Web weergave

Tegen dat de Heer waarlijk is opgestaan, is het met de zombies gedaan: in de paasvakantie kunt u op het Brussels International Fantastic Film Festival - u mag Bifff zeggen - in Bozar terecht voor uw jaarlijkse rantsoen gruwel en griezel. Enkele aanraders. / 9-21/4, Bozar, Brussel, bifff.net

ENTERTAINMENT

'"Ja maar, kom ik ook klaar, of is het gewoon wat neuken in het midden?" Blijkbaar is dat een vreemde vraag op een Vlaamse set.' De feestjes zijn heftiger, de scenario's doorwrochter en de mensen beduidend preutser, maar verder voelt ze zich aardig thuis in Vlaanderen. Anna Drijver, de tegenspeelster van Tom Waes in Undercover, over intimiteitscoördinatoren, het Harry Pottergevoel van Thierry Baudet en hoe je Kevin Spacey kunt verleiden met een blik drop.

TELEVISIE

Hij stond aan de wieg van de cinema zoals we die vandaag kennen, inspireerde zowat iedereen van Jean-Luc Godard tot Michael Bay, en liet met De man met de camera een 'tijdbom' van een film achter die tot in het digitale tijdperk nazindert. Cinematek brengt een hommage aan de Opperste Sovjetfilmer Dziga Vertov.

FILM

De hype werd al breed uitgesmeerd, maar nu haar eerste album is gearriveerd leggen we Billie Eilish in de weegschaal. Die blijkt na veertien tracks en veertig minuten verrassend in evenwicht.

REVIEWS en TV