Web weergave

Hoe de avonturen van Seckou Ouologuem als Antwerpse stadsdichter zijn begonnen? Met een gestaag dichtslibbende agenda.

ENTERTAINMENT

Op de set van een nieuwe reeks. Deze week: Red Light van Wouter Bouvijn en Anke Blondé (en bedacht door Halina Reijn en Carice van Houten.

ENTERTAINMENT

De twintig jaar oude Ketnet-reeks W817 krijgt een film, nilliestienerserie Lizzie McGuire is aan een reboot toe en in een wereld zonder corona zouden volwassen fans volgende week uit hun dak gaan tijdens Samson en Gert-shows. 2020 is nu al het jaar van de millennialnostalgie. 'Blijkbaar worden er zelfs Samson-cantussen georganiseerd.'

TELEVISIE

Met zes films in vijftig jaar tijd kun je Roy Andersson bezwaarlijk een veelfilmer noemen, maar geen van zijn langspelers laat zich zomaar van het netvlies vegen. Een overzicht van het beknopte maar volstrekt unieke oeuvre van de Zweedse deadpan-maestro.

FILM

Mocht u tijdens I Am Not Okay with This het gevoel gehad hebben dat u de reeks al eens gezien hebt, dan is daar een goede reden voor: Netflix' elevator pitch voor de reeks was letterlijk 'wanneer The End of the F***ing World Stranger Things kruist'. De nieuwe generatie jongerenreeksen waar Netflix vandaag zwaar op inzet, is in snel tempo een formule aan het worden. Maar dan wel: een eigenaardige, bizar specifieke formule.

TELEVISIE

Er bestaan anthologieseries die per seizoen van plot en personages wisselen, zoals Fargo en True Detective. Bij andere staat elke aflevering op zich, terwijl ze op de een of andere manier toch een geheel vormen. Uit die laatste categorie: vijf aanraders.

TELEVISIE