Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

Three men and a bar – Voor de fans van de betere Amerikaanse sitcom: ‘It’s always sunny in Philadelphia’.

Reeks: ***Extra’s: **20th Century Fox

Reeks. Als It’s always sunny in Philadelphia iets bewijst, dan wel dat goede televisie niet duur hoeft te zijn, zolang je maar de ideeën hebt. In 2005 maakten enkele weinig succesvolle acteurs met een digitale camcorder een proefaflevering voor een komische reeks over drie jongemannen die samen een bar openhouden en hun dagen vullen met lullen en het smeden van snode plannen om vrouwen te verleiden. Kostprijs van hun werkstuk: 85 dollar. Ze trokken ermee naar productiemaatschappij Fox en daar kregen ze meteen een contract voor een volledig seizoen onder de neus.

It’s always sunny in Philadelphia wordt in de VS uitgezonden op kabelzender FX – thuis van The Shield en Nip/Tuck – en daardoor mag de humor wat gewaagder zijn dan in de modale sitcom. Hete hangijzers als racisme, homofobie of tienerdronkenschap worden op gevatte wijze door de mangel gehaald, en ook de versiertrucs van de jongens zijn soms op én over het randje: een van hen veinst dat hij kanker heeft om aan de vrouw van zijn dromen te raken, een andere gaat naar een betoging bij een abortuskliniek en beslist daar of hij voor of tegen abortus is, afhankelijk van het aantal mooie dames in beide kampen.

Bij het begin doet It’s always sunny wat aan Seinfeld denken, door de schijnbaar geïmproviseerde dialogen en de weinig sympathieke hoofdpersonages. Als bij de start van het tweede seizoen Danny De-Vito zijn intrede maakt als de vader van een van de jongens en de verstoorde relaties binnen het gezin centraler komen te staan, lijkt de reeks dan weer een neefje van Arrested Development (zie hieronder). Omdat er net te weinig echt hilarische momenten zijn, staat It’s always sunny vooralsnog niet op hetzelfde niveau, maar liefhebbers van de betere Amerikaanse comedy zullen er zich geen buil aan vallen.

Extra’s. Audiocommentaar, blik achter de schermen, bloopers en enkele fragmenten uit de oorspronkelijke pilootaflevering, die zo goed als letterlijk – zij het iets beter gefilmd – in de serie zelf opduiken.

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content