Niet alleen de Hollywoodmannen – zie Keanu Reeves, Russell Crowe, Billy Bob Thornton – houden zich met muziek bezig, ook voor enkele jonge actrices is een carrière op het witte doek niet meer genoeg. Vijf namen die we binnenkort in een heel ander licht kunnen zien.

Minnie Driver

Te zien in: Good Will Hunting, Owning Mahowny

Muzikaal talent: In de James Bond-film Goldeneye speelde Minnie Driver een Russische cabaretzangeres die Stand By Your Man muzikaal naar de knoppen hielp. Schijn kan evenwel bedriegen, want de Britse actrice is eigenlijk als zangeres begonnen. Meer nog: net op het moment dat ze een platencontract bij EMI zou tekenen, brak ze door als actrice. Nu haar acteercarrière wat in het slop lijkt te zitten, wil Driver zichzelf heruitvinden als singer-songwriter. Volgende maand komt – jawel, bij EMI – haar debuutalbum Everything In My Pocket uit, een plaat vol alternatieve country-rock.

Juliette Lewis

Te zien in: Natural Born Killers, Cold Creek Manor, Starsky & Hutch

Muzikaal talent: Samen met Linda Perry (ex-4 Non Blondes, en de producer van de laatste plaat van Pink) schreef Juliette Lewis de afgelopen maanden een aantal songteksten, rond weinig lichtvoetige thema’s als seksuele frustratie of de farmaceutische industrie. Voor de muziek kreeg ze de hulp van The Licks, een groep ervaren muzikanten met onder meer de ex-drummer van Hole. Juliette Lewis en The Licks trokken de voorbije zomer op tournee langs de hipste clubs van Los Angeles en New York, en volgende maand komt in de VS Like a Bolt of Lightning uit. Naar verluidt is de podiumact van Lewis op zijn minst heel energiek te noemen, wat strookt met de ambitie van de actrice: de nieuwe Iggy Pop worden.

Jada Pinkett Smith

Te zien in: The Nutty Professor, The Matrix Revolutions, Collateral

Muzikaal talent: Jada Pinkett Smith heeft haar eigen rock-soul-groep, Wicked Wisdom, die de voorbije zomer in de VS het debuutalbum My Story uitbracht. Manlief Will Smith heeft natuurlijk een gastrol op die plaat, net zoals Jada mocht meezingen op Wills laatste album. Wicked Wisdom tourde de voorbije maanden in Amerika en (als het voorprogramma van Britney Spears) in Groot-Brittannië.

Brittany Murphy

Te zien in: Clueless, Cherry Falls, Spun, 8 Mile

Muzikaal talent: De 27-jarige filmster met de grote ogen heeft in het voorbije jaar tussen de opnames door een eigen album opgenomen. Onder een pseudoniem weliswaar: ze huurde anoniem een studio en muzikanten en zond ‘white label’-exemplaren naar bekende producers, omdat ze naar eigen zeggen eerst wou testen of ze wel genoeg talent heeft. Op zijn minst een lovenswaardige instelling. Haar debuutplaat zou volgend jaar moeten uitkomen en bevat ‘een hybride tussen jazz en hiphop’.

Lindsey Lohan

Te zien in: Freaky Friday, Mean Girls

Muzikaal talent: Sinds Mean Girls is Lindsey Lohan, net 18 geworden, de nieuwste ster in Hollywood. Voor een paar van haar eerdere films, waaronder Freaky Friday en Confessions of a Teenage Drama Queen, nam ze al enkele nummers op, en sinds kort heeft ze haar eigen platendeal. Bij Casablanca Records, de maatschappij van Tommy Mottola, die ook Jennifer Lopez en zijn ex-vrouw Mariah Carey de hitlijsten in kreeg. (S.W.)

S.W.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content