OP NAAR KLOPSALAND. OF JE GENOEG HEBT VAN HIPHOPPERS, DAN WEL EEN REGELRECHTE FAN BENT: EENS AFREAGEREN ZOALS IN ‘FIGHT FOR NY’ KAN NOOIT KWAAD.

(PS2, XBOX, GC)

Def Jam: Fight For NY ***

Worstelen en hiphop: het is een vreemde combinatie. Dat vonden we toch tot vorig jaar, toen we ons lieten inpakken door het even gewelddadige als swingende Def Jam Vendetta. Opvolger Fight For NY gaat een stap verder: meer geweld, meer smerige trucs, meer vuile woorden en meer muziek. Liefst veertig hiphopartiesten maken hun opwachting, onder wie sterren als Snoop Dogg, Busta Rhymes, Xzibit, Ice-T, Method Man, Redman, Ghostface Killah en Flava Flav van Public Enemy, naast enkele minder bekende namen als WC en Mack 10. Superbabe Carmen Electra en staalharde punkrockzanger Henry Rollins leveren grappige gastbijdragen. Rollins speelt de uitbater van een fitnessclub waar je terechtkan voor een upgrade van je biceps en buikspieren. Hij leert je ook nieuwe moves waarmee je een gevecht sneller in je voordeel kan beslissen.

In de kledingzaak, waar je een nieuwe outfit kan kopen, hangen hippe merken als Fila, Phat Farm en Sean John. Rappers vechten in stijl! Kijk trouwens niet alleen naar die coole kerel in de spiegel vooraleer je ten aanval trekt, maar bestudeer ook je tegenstander. Blijkt die een nul als worstelaar, dan blinkt hij mogelijk uit in een andere gevechtsstijl.

In Vendetta mocht er enkel worden geworsteld; in Fight For NY zijn ook kickboksen, straatknokken en oosterse gevechtskunsten toegelaten. En wie het slim speelt, krijgt hulp van het publiek. Belandt je rivaal tussen de toeschouwers, dan houden zij hem in bedwang opdat jij ongestoord op zijn gezicht kan timmeren. Afwisseling verzekerd, alleen ligt het tempo van de game zo hoog dat je nauwelijks tijd hebt om creatief te meppen. Tegen wil en dank val je terug op steeds weer dezelfde forse uithalen waarvan je weet dat ze pijn doen. Haast altijd goed voor winst: je tegenstander optillen, tegen de muur kwakken en vervolgens trakteren op een lekkere trap/slag-combinatie. Doeltreffend, maar wel saai na een poosje.

Voor de verveling toeslaat, schakel je echter over naar de story mode, waarin productiestudio Aki het onmogelijke wil klaarspelen: een verhaal in een vechtgame. Op weg naar de gevangenis weet de gevaarlijke vechtersbaas D-Mobb te ontsnappen in een vluchtauto waarin jij achter het stuur zit. Euh, waren jullie geen aartsvijanden in Vendetta? Nu dus niet meer. Heeft D zijn fouten ingezien of ben jij naar de dark side overgestapt, dat blijft onduidelijk. Een dwaling van de scenarist, maar ondertussen vecht je gewoon lekker verder. Bart Vandormael

Bart Vandormael

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content