Het wordt een geweldig jaar voor society-journalisten met een zwak voor handboeien, politie-uniformen en toga’s. Dit zijn de processen waar ze nu al op zitten te kwijlen.

Robert Blake

Cultacteur Robert Blake – vooral bekend als de killer uit In Cold Blood en de mystery man uit Lost Highway – wordt verdacht van de moord op zijn echtgenote Bonny Lee Bakley, een obscure B-actrice met een dubieus verleden. Blake, die tijdens het proces vooral in elementen à charge lijkt te grossieren, zit ondertussen al bijna twee jaar in de cel en mag zich op 9 september aan het finale verdict verwachten. De prognose? Tussen 15 jaar en levenslang.

Jack White

Begin dit jaar timmerde White Stripes-frontman Jack White collega-muzikant Jason Stollsteimer van de Von Bondies backstage ineen. White riskeert een boete van 1000 dollar en 1 jaar effectief indien hij zijn claim van zelfverdediging niet hard kan maken. De zaak kwam voor op 9 maart. White kwam ervan af met een minnelijke schikking van 500 dollar. Case closed.

Bernard Cantat

Noir Désir-zanger Bernard Cantat verblijft sinds augustus in een gerechtelijke instelling in Litouwen nadat hij de schedel van zijn vriendin Marie Trintignant inbeukte. Indien Cantat schuldig bevonden wordt, wacht hem allicht een celstraf van 15 jaar. Uitspraak volgt binnen enkele weken.

David Crosby

Crosby, founding father van The Byrds en Crosby, Stills, Nash and Young werd vorige week in een New Yorks hotel betrapt op het bezit van marihuana en niet geregistreerde wapens. Bovendien zat hij in ’85 al een jaar in de cel voor dezelfde delicten. Crosby, die inmiddels op borg werd vrijgelaten, moet op 19 mei voorkomen en riskeert 7 jaar cel.

Tom Sizemore

Acteur Tom Sizemore – zie Black Hawk Down en Bringing out the Dead – moet na zijn afkicktherapie voor 6 maanden de cel in nadat hij werd veroordeeld voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan ex-verloofde en celebritycall-girl Heidi Fleiss. Toch hangt Sizemore alweer een proces boven het hoofd omdat hij het gebod van de rechter negeerde om niet langer met Fleiss contact te zoeken. De zaak komt voor op 30 maart.

Britney Spears

Britney wordt momenteel aangeklaagd door haar inmiddels veroordeelde stalker Masahiko Shizawa, een Japanse zakenman die vorig jaar murw geslagen werd door enkele van haar bodyguards. Shizawa beweert emotioneel echter nog steeds niet van de klappen te zijn hersteld en er een maagzweer en enkele zenuwtics aan overgehouden te hebben. De kans dat we Spears ook effectief in de rechtbank zien, is echter zo goed als nihil.

Kate Moss

Het topmodel huurde vorig jaar een peperdure cottage in Engeland, maar liet het stulpje bij haar vertrek achter als een zwijnenstal die door een handvol Noormannen leek ingericht. De eigenaar sleurde haar voor de rechter, maar wist uiteindelijk vlak voor het proces een minnelijke schikking van enkele duizenden ponden uit de brand te slepen.

Michael Jackson

Heeft alweer een proces aan zijn plasticine neus hangen. Volgens een reisagent weigert Jackson immers de privé-jet te betalen die hem in november naar het politiebureau van Santa Barbara vloog, waar hij werd gearresteerd op verdenking van kindermisbruik. Jackson kreeg dan ook een schadeclaim van 50.000 dollar in de bus. Peanuts in vergelijking met de bank die inmiddels met steeds meer ongeduld zit te wachten op de afbetaling van een lening van 66 miljoen dollar. Benieuwd of hij straks nog zijn advocaten kan betalen wanneer het proces rond het kindermisbruik begint.

‘Het lijkt in fictie alsof advocaat het meest opwindende beroep ter wereld is. Helaas, schijn bedriegt.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content