1 This Is America

Childish Gambino

Geen enkele andere artiest maakte het voorbije jaar zo'n impact met één enkele song. De single met de beste timing, de beste clip en de meest gelaagde boodschap.

2 After the Storm

Kali Uchis ft. Bootsy Collins & Tyler, the Creator

Na regen komt zonneschijn, die premisse leek de Colombiaanse Uchis met After the Storm, verschenen in januari, uit te dragen. Een tijdloze zomersingle pur sang.

3 Malamente (Cap. 1: Augurio)

Rosalía

Met haar eerste single uit het uitstekende album El mal querer dropte de jonge Catalaanse Rosalía Vila Tobella een bommetje. Flamenco zal nooit meer hetzelfde klinken.

4 Bubblin

Anderson Paak

De grote afwezige op zijn album Oxnard, deze Hitchcock meets Outkast goes trap-single, waarmee Paak zich van een andere, eens minder breed lachende kant liet zien.

5 Mother Maybe

Kadhja Bonet

Soulsister Kadhja Bonet legt al haar talenten op tafel: zowel de blazersarrangementen als het pittige drumritme schreef en speelde ze zelf, en ook vocaal haalt ze het onderste uit de kan.

6 Love Me Right

Amber Mark

Is de nieuwe Sade opgestaan? Love Me Right is in elk geval uit het juiste hout gesneden: een zwoele oorwurm die knipoogt naar de slow jams van de eighties en nineties, en een verslavend refrein.

7 Jet Black

Channel Tres

Uit de productiestal die ons eerder Shamir en Yaeji schonk: slome, soulvolle hiphouse uit Californië, die een traag woekerend brandje sticht op de dansvloer. Lekkerrrrrr.

8 Fists of Fury

Kamasi Washington

Of hoe de huidige keizer van de jazz niet bang is om ver buiten de lijntjes te kleuren. Het themamuziekje van een Bruce Lee-film transformeren tot een kosmische jam? Hats off to Kamasi.

9 King's Dead

Jay Rock, Kendrick Lamar, Future & James Blake

Een all-star cast die elkaar nu eens niet doet struikelen. Jay Rock mag de hoofdrol spelen, maar Lamar, Blake en Future schitteren in de marge. Black Panther: de soundtrack was beter dan de film.

10 Almost Had to Start a Fight / In and Out of Patience

Parquet Courts

Hij mag dan opgesplitst zijn in twee delen, toch is deze single van Parquet Courts de perfecte punkrocksong: drie minuten en veertien seconden gal spuwen.

2 © Getty Images/iStockphoto
3 © Getty Images/iStockphoto
6 © Getty Images/iStockphoto
9 © Getty Images/iStockphoto