David Du Pré past zijn kunsten als audiogoochelaar gretig toe als gitarist van Arid, en schoolt zichzelf voortdurend bij via het internet.

Jullie hebben net een nieuwe plaat uit, voeren jullie de promo daarvoor zelf?

We hebben iemand onder de arm genomen die zich om dingen als Twitter en Facebook bekommert. Ik ben daar wel handig mee, maar ik heb naast Arid ook nog een baan. We zorgen wel dat er af en toe wat nieuwe content op de site komt te staan.

Heb je nog tijd om op je gemak rond te surfen, of vind je dat niet leuk?

Toch wel, al had ik de afgelopen weken inderdaad niet veel tijd. Ik ben normaal een verwoed surfer, ik ben zowat vergroeid met mijn computer. Ik heb een lijst favorieten op mijn scherm staan die alsmaar langer wordt. Elke dag krijg ik updates binnen die ik check als ik opsta of voor ik in mijn bed kruip.

Hoe houd je dat allemaal georganiseerd?

Ik werk met Google Alerts, een systeem dat ervoor zorgt dat ik via mijn Gmailadres meldingen krijg als die sites of blogs iets nieuws posten. Ik probeer het zo te organiseren dat ik zo weinig mogelijk inspanningen moet leveren. De informatie komt naar mij toe.

Raak je soms de weg niet kwijt tussen al die updates?

Ik ben getraind om de interessante dingen er snel uit te halen. Ik lees ook niet alles. Als iets er niet leuk uitziet, delete ik het. Voor nieuwsbrieven schrijf ik me dan weer zo weinig mogelijk in. Ik heb al vaak gemerkt dat mijn e-mailadres via zulke nieuws-brieven ongevraagd bij andere partijen terechtkomt.

Welke zijn je favoriete websites?

Ik ben enorm veel bezig met techniek en audio, sites als harmonycentral.com, sonicstage.com en prosoundnews.com zijn dus een goudmijn voor mij. Het bedrijf waarvoor ik werk, installeert studio’s, zoals die van Studio Brussel, vandaar dat ik dat op de voet volg.

Ben jij degene die gebeld wordt als zich elektronische euvels voordoen?

Een beetje wel. Vooral als het over programma’s gaat, kijken mensen meteen naar mij als er iets opgelost moet worden.

Ben jij ook een haantje de voorste als er nieuwe snufjes uitkomen?

Absoluut, al probeer ik het binnen de perken te houden. Als er iets nieuws uitkomt, verplicht ik mezelf om een paar maanden te wachten. Enerzijds omdat de prijzen dan vaak gedaald zijn, anderzijds omdat er soms na een paar maanden al een nieuwe en dus betere versie op de markt komt.

Ik heb de indruk dat je nog maar moeilijk zonder internet kunt.

Daar heb je gelijk in. Vorige week zat ik in een hotel, een oude abdij in Engeland, waar ik wel mails kon ontvangen, maar niets kon versturen. Daar had ik het even moeilijk mee. Vroeger op toernee zaten we in de kleedkamer een pint te drinken of rookten we een sigaret. Het eerste wat we nu willen weten, is of er wifi is.

‘Under the Cold Street Lights’, het nieuwe album van Arid, ligt nu in de winkel en is te koop via iTunes.

Met bijdragen van Ben Van Alboom, Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (iLife)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content