Dinsdag 1/3, 22.05 – vtm

Volgens ons maakt Tongeren zich met de komst van Dag en Nacht stiekem al op voor een toeristische stormloop zoals Haspengouw die na Katarakt ontving en Hasselt na De Smaak van De Keyser. Nodig of niet, feit is dat de stad van Am-biorix de place to be is in de serie die het reilen en zeilen in het luxueuze Hotel Eburon volgt. Maakt u alvast kennis met Vincent Adriaensen, boekhouder van het pand. ‘Financial Manager hoort hij toch liever’, klinkt het bij Mathijs Scheepers, die in Dag en Nacht onder meer Kevin Janssens, Anthony Arandia en Charlotte Vandermeersch naast zich krijgt.

Een fictiereeks over een hotel. Dat kan niet anders dan aan ‘Hotel Babylon’ doen denken.

Mathijs Scheepers: We moeten daar niet onnozel over doen. Er bestaan eigenlijk maar twee series over een hotel, en laten we wel wezen: met Fawlty Towers heeft Dag en Nacht weinig uitstaans. (Lacht) Ik heb Hotel Babylon gevolgd ja, en ik vond het een hele fijne, ontspannende reeks. Puur entertainment! En ik hoop dat de kijkers van Dag en Nacht, dat een herkenbare Vlaamse setting heeft, hetzelfde zullen zeggen. Het raakt zonder ooit echt zwaar op de hand te worden, dankzij de nodige humor. Ideaal na een lange dag hard werken.

De perstekst maakt gewag van ‘echte verhalen met herkenbare personages’. Wat mogen we ons daarbij voorstellen?

Scheepers: Goh, er gebeurt van alles voor én achter de schermen van het glamourhotel. Mijn personage Vincent wordt bijvoorbeeld door zijn erg ambitieuze vrouw, die trouwens de catering verzorgt, aangemaand om voor de post van Chief Manager te gaan – die strijd is een van de grote lijnen. Elk personeelslid heeft wel zijn eigen trekjes: zo is een van de kamermeisjes erg katholiek en wacht de bloedmooie receptioniste achter de balie gewoon tot een rijke heer haar er komt weghalen.

We moeten toch ook op enkele smeuïge uitschieters getrakteerd worden?

Scheepers: Tuurlijk wel, een ex-vriendin van mij duikt op met een jongen van wie ze beweert dat hij mijn zoon is. En dan is er ook de boyband die in Hotel Eburon logeert wanneer de jongens in Tongeren hun nieuwe plaat komen voorstellen. Erg gelukkig zijn ze niet met de muziek die ze moeten brengen, en daar proberen ze wel wat op te vinden. Het schurkt soms misschien wat tegen de rand van de geloofwaardigheid, maar zo zijn er wel meer populaire reeksen in binnen- en buitenland. Dat prikkelt de fantasie. Oh ja, full frontal nudity hoef je niet te verwachten, maar sommigen van onze gasten houden er toch wel een bijzonder seksleven op na. Alhoewel… (Lacht)

Tot slot, heb je zelf tijdens een hotelverblijf ooit pikante episodes meegemaakt?

Scheepers: Euhm, als ik nu uit de biecht klap, zou ik te veel mensen uitleg moeten verschaffen. (Lacht) Even ernstig: het strafste verhaal staat sowieso op naam van een vriend van mij, Nico Claessen. Tijdens een rondreis door de VS met enkele vrienden belandde zijn gezelschap in het decadente Las Vegas – hoe kan het ook anders? Een van zijn makkers was erin geslaagd een wat oudere vrouw mee naar hun gezamenlijke kamer te krijgen. Terwijl ze ongeduldig wachtten om te gaan slapen, kwam hij plots melden dat de vrouw in kwestie vroeg of ze allemaal gezellig ‘mee kwamen doen’. In één seconde stonden ze in de lift. (Lacht) Dat kan dus allemaal, hé.

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content