'Clouseau mag mij altijd bellen'

07/02/07 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:08

Net nu hij een dikke hit heeft én hij big in Portugal is, doet Tom Helsen een gewaagde career move: een plaat maken zónder gitaren en mét een computer. Maak kennis met versie 2.0 van het bekendste Leuvense zangtalent sinds Big Bill: 'Ik ben een popmuzikant'.

'Sun In Her Eyes', is je grootste hit tot nog toe. Hij werd dan ook genomineerd voor de Zamu Awards in de categorie Beste Song. Had je van meet af aan door dat je goud in handen had?

Tom Helsen: Als ik een nummer aan het schrijven ben, heb ik daar geen flauw benul van. Pas toen we Sun In Her Eyes in de studio begonnen te arrangeren, begon het me te dagen dat die song weleens mijn grote doorbraak zou kunnen betekenen. Ik heb me niet vergist, want de single is opgepikt door Studio Brussel, Radio 1 en zelfs Donna, dat al mijn vorige singles nog links liet liggen. Al hoop ik dat het niet bij dat ene hitje blijft. Stel je voor dat ik op mijn zestigste in een rolstoel het decor van een nostalgisch retroprogramma word opgeduwd: 'Allez Tom, zing nog eens uw nummerke. Ge weet wel, die hit uit de herfst van 2006.' (lacht)
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners