Actrice Charlotte Timmers combineert haar studies met een rol in ‘Vermist’. Gelukkig heeft ze nog genoeg tijd om haar vrienden te volgen via Facebook.

Ben jij een webaddict?

Absoluut, ik spendeer veel tijd online – veel te veel naar mijn zin eigenlijk. Soms wordt het me te veel, maar ik praat het altijd goed. Dan maak ik mezelf wijs dat ik toch nog even iets moest opzoeken.

Zoek je dan ook echt dingen op?

Vaak surf ik rond zonder echt een doel te hebben. Als er ergens een computer staat, word ik erheen gezogen. Niet dat ik zo’n wereldschokkende dingen met die computer doe, ik check mijn mails of zwerf rond op Facebook of YouTube. Ik zou die uren kunnen gebruiken om nieuwe mensen te leren kennen of een taal te leren.

Waarom kruip je dan toch achter de computer?

Ik heb er geen zinnige uitleg voor. Ik log in en ben vertrokken. Dan chat ik met vrienden via Facebook of MSN, of ik bel via Skype. Ik studeer nog, zodat een gratis belalternatief welkom is. Ik vind het ook altijd leuk om mensen via sociale netwerksites te bespieden: vakantiefoto’s van vrienden bekijken, zulke dingen.

Let jij op wie je op jouw profiel toelaat?

Ja, absoluut. Bij deze: papa, als je ooit een account aanmaakt op Facebook, zal ik je niet als vriend toevoegen. Sociale netwerksites zijn er in principe voor iedereen, maar eigenlijk staat daar toch een leeftijd op. Tantes of ouders gaan toch heel anders met zulke dingen om. Voor hen is het een hele onderneming om zich aan te melden, terwijl onze generatie van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat online is. Wij denken daar niet over na, het kost ons geen moeite.

Zoek je je muziek ook online?

Ik luister vaak naar muziek via YouTube. Ik heb weinig geld om cd’s te kopen en de radio is meestal ook maar niets. Daarom is het leuk dat je via YouTube alles kunt vinden, en nog gratis ook. Ik ben zeker niet principieel tegen downloaden, maar ik begrijp wel dat muzikanten voor hun werk beloond willen worden.

Je bent goed op de hoogte van het onlineleven. Volg je ook de blogosfeer?

Ik moet bekennen dat ik blogs nogal vervelend vind. Er wordt zo vaak druk gedaan over niets: het is een en al imago. Het interesseert me niet echt, iedereen kopieert gewoon informatie van elkaar en alles lijkt altijd heel erg voorgekauwd. Ik vind het hele fenomeen nogal overschat, ik hoef niet te weten wat een onbekende denkt.

Post je zelf wel eens comments op websites?

Voornamelijk op de pagina’s van mijn vrienden op Facebook. Die mensen ken ik, dus is het logisch dat ik hen iets wil vertellen.

‘Vermist’, elke maandag om 20.40 uur op VT4.

Met bijdragen van Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (iLife)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content