Echte naam Marijke Maes

ASL 23. Vrouw. Gent/Eksel.

Instagram @audrimakesmusic

Studeert jazz aan het Kask in Gent

In het kortFan van Audrey Hepburn, Paul McCartney en Michael Jackson. Stond in het voorprogramma van Mount Kimbie, Warhaus en Tamino. Heeft net haar eerste ep annex ‘opwarmertje’ uit.

In het lang Mark our words, 2019 wordt een stevig jaar voor Audri. De klassiek geschoolde singer-songwriter werkt naarstig aan haar tweede ep en maakt stilaan plannen voor een tour. ‘En ik heb sinds kort een booker bij Live Nation!’ vertelt Audri ons met pretogen. Maar first things first: deze week staat ze voor het eerst met full band in de AB. Ze zal er onder meer Fool’s Gold presenteren, haar eerste ep, die in oktober verscheen. Verwacht u aan poëtische songs met een snuifje jazz en elektronica, genre The xx, Feist en Daughter.

Audri is amper 23, maar toch was het lang wachten op die eerste ep. Al in 2016 werd ze door Lefto geselecteerd voor Made in Belgium, zijn platform voor opkomend Belgisch talent. Niet veel later volgden een voorprogramma voor Mount Kimbie én de award voor meest veelbelovende artiest op de Red Bull Elektropedia Awards. De ogen van menig muziekliefhebber stonden op haar gericht. Maar het ijzer meteen smeden was geen prioriteit. ‘Als ik toen iets had uitgebracht, zou ik er nu spijt van hebben’, blikt ze terug. ‘Die award was leuk, maar kwam achteraf gezien veel te vroeg. Ik was nog heel hard mijn weg aan het zoeken en plots mocht ik op zo’n gigantisch podium een prijs in ontvangst nemen. Heel verwarrend.’

En dus werkte ze in alle rust verder, onder de vleugels van het Leuvense Tangram Records. Als supportact voor Tamino en Warhaus scherpte ze haar liveperformance aan, en intussen verdiepte ze zich in jazz en elektronica. Audri wijkt steeds meer af van ‘meisje met gitaar of piano’. En als we haar mogen geloven, is Fool’s Gold slechts een opwarmertje. Laat 2019 maar snel komen.

Een willekeurige quote ‘Ik vind het moeilijk om in één muzikale richting te sturen. De ene dag luister ik naar Chet Faker en ga ik daarmee aan de slag, de volgende ben ik verliefd op Ella Fitzgerald. Ik kan gewoon niet kiezen, alsof dat tegen mijn natuur is. Mijn rode draad vind ik nog wel.’

In concert op 8/12 in de AB Club, samen met die andere Belgische belofte Yusuf. Alle info: abconcerts.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content