Madonna in 13 albumhoezen

Madonna in 13 albumhoezen
2015 © Wikipedia

Madonna © Google

1983

Op de eerste albumhoes staat Madonna met kort geblondeerd haar, een (getekend) schoonheidsvlekje en veel metalen juwelen.

Hits: Holiday, Borderline

Like a Virgin © Google

1984

Een provocerende titel en hoes voor 'Like a Virgin'. Madonna poseert in ondergoed op een bed met nog steeds de typerende korte blonde, krullerige lokken.

Hits: Like A Virgin, Material Girl, Angel, Love Don't Live Here Anymore

True Blue © Google

1986

Nieuwe look: Madonna zette de schaar in haar lokken. Hoewel ze voor deze hoes haar lijf niet in de strijd gooide, blijft hij erg uitdagend.

Hits: Open your heart, True Blue, La Isla Bonita en Papa Don't Preach

Like a Prayer © Google

1989

Gipsy cover voor 'Like a Prayer', dit is ook het jaar van het iconische korset dat Madge droeg tijdens haar Blonde Ambition Tour.

Hits: Like a Prayer, Express Yourself

Erotica © Google

1992

Naast een provocerende titel wou Madonna ook volledig naakt op de albumhoes staan. Maar de platenmaatschappij stak hier een stokje voor en ze lieten het aan de kracht van de verbeelding over.

Hits: Erotica, Deeper and Deeper, Rain

Bedtime Stories © Google

1994

Na het provocerende 'Erotica' kiest Madge voor een zedige, felgekleurde cover voor 'Bedtime Stories', met neuspiercing weliswaar.

Hits: Secret, Human Nature, Take a Bow

Ray Of Light © Google

1998

Een natuulijke, volwassen look voor 'Ray Of Light'.

Hits: Frozen, Ray of Light, Power of Good-Bye

Music © Google

2000

Madonna als cowgirl. De hoes voor 'Music' is er eentje in typische Westernstijl en een knipoog naar de Amerikaanse tradities.

Hits: American Pie, Music

American Life © Google

2003

Na 'Music', een protest tegen Amerika. Madonna poseert als Che Guevara om een statement te maken. De blonde lokken werden ook vaarwel gezegd.

Hits: Die Another Day, Hollywood, American Life

Confessions on a Dancefloor © Google

2005

Een rosse dancequeen op de hoes van 'Confessions on a Dancefloor'. Een plaat waarmee ze wilde bewijzen dat ze als veertiger nog steeds erg flexibel is.

Hits: Jump, Hung Up, Sorry

Hard Candy © Google

2008

Madonna choqueert opnieuw 2008 met de SM-cover. Ze is de tijden van 'Fifty shades' ver vooruit.

Hits: 4 Minutes, Give It 2 Me

MDNA © Google

2012

Een rood kleed met gewatteerde eighties schoudervullingen voor de hoes van MDNA. Misschien wel een knipoog naar de gouden jaren tachtig.

Hits: Girl Gone Wild, Give Me All Your Luvin

Rebel Heart © Wikipedia

2015

Op de nieuwe albumhoes van 'Rebel Heart' staat een portret van Madonna gebonden met een zwarte plastieke draad. Al snel doken andere gelijkaardige versies op van de hoes met onder andere portretten van Martin Luther King, Nelson Mandela en Bob Marley. Dit zorgde voor veel ophef omdat het als respectloos en discriminerend werd beschouwd.

Hits: Living For Love