Maar wat is dat nu precies, abstracte kunst? De poging van Heleen Debruyne tot definiëren wordt door Tuymans in dit fragment met de grond gelijk gemaakt. 'Dat is wel een beetje een lamlendig antwoord,' klinkt het.

De kunstenaar selecteerde vijftien collega's voor de expo The Gap in het MuHKA. Onder meer schilderkunst, beeldhouwkunst en installatie komen aan bod. De tentoonstelling toont de mogelijke spanningen, zowel formeel als conceptueel, die ontstaan wanneer verschillende werken samen worden getoond.

Maar wat is dat nu precies, abstracte kunst? De poging van Heleen Debruyne tot definiëren wordt door Tuymans in dit fragment met de grond gelijk gemaakt. 'Dat is wel een beetje een lamlendig antwoord,' klinkt het. De kunstenaar selecteerde vijftien collega's voor de expo The Gap in het MuHKA. Onder meer schilderkunst, beeldhouwkunst en installatie komen aan bod. De tentoonstelling toont de mogelijke spanningen, zowel formeel als conceptueel, die ontstaan wanneer verschillende werken samen worden getoond.