Naar aanleiding van de 50-jarige onafhankelijkheid van 17 Afrikaanse landen kleurt Bozar deze zomer een beetje Afrikaans. Via beeldende kunst, performance, theater en muziek komt de Afrikaanse cultuur er tot leven tijdens 'Visionair Afrika'.

Net nu is ook het wereldkampioenschap voetbal voor het eerst te gast op het Afrikaanse continent. Daarom zendt Bozar de matchen rechtstreeks uit Zuid-Afrika op groot scherm uit in de Hortahal.

Speciaal voor de gelegenheid creëerden de architectuurpartners van het festival, namelijk SUM en Adjaye Associates, een tribune. Die biedt plaats aan 120 supporters en kan op vijf manieren worden opgesteld.

Toegang tot het voetbalfeest is gratis. Kers op de taart is het happy hour: tussen 16 en 17 uur kost de drank maar de helft van de prijs.

Elien Haentjens

WK voetbal op groot scherm, tot 11 juli in de Brusselse Bozar.

Naar aanleiding van de 50-jarige onafhankelijkheid van 17 Afrikaanse landen kleurt Bozar deze zomer een beetje Afrikaans. Via beeldende kunst, performance, theater en muziek komt de Afrikaanse cultuur er tot leven tijdens 'Visionair Afrika'. Net nu is ook het wereldkampioenschap voetbal voor het eerst te gast op het Afrikaanse continent. Daarom zendt Bozar de matchen rechtstreeks uit Zuid-Afrika op groot scherm uit in de Hortahal. Speciaal voor de gelegenheid creëerden de architectuurpartners van het festival, namelijk SUM en Adjaye Associates, een tribune. Die biedt plaats aan 120 supporters en kan op vijf manieren worden opgesteld. Toegang tot het voetbalfeest is gratis. Kers op de taart is het happy hour: tussen 16 en 17 uur kost de drank maar de helft van de prijs. Elien Haentjens WK voetbal op groot scherm, tot 11 juli in de Brusselse Bozar.