De Vlaamse overheid lanceerde eind april een open oproep. Er kwamen 35 voorstellen binnen met een visueel concept. Uiteindelijk haalden vijf kandidaten de shortlist: Philippe Van Snick en Wim Waelput, Jan Van Imschoot met Salam Atta Sabri en Luk Lambrecht, Ria Pacquée e.a. en Antony Hudek, Michaël Borremans en Neville Wakefield & Martin Germann, en tot slot Dirk Braeckman en Eva Wittocx.

De 5-koppige jury hanteert verschillende beoordelingscriteria. De basis voor de invulling van het Belgisch paviljoen moet een sterk en eenvoudig idee zijn. De voorkeur gaat naar een duidelijk beeld, dat de toeschouwer toelaat onmiddellijk in de beleving te stappen. Daarnaast prefereert de jury een voorstel met een positieve en mooie boodschap, waarbij de nadruk ligt op nieuw en verfrissend werk.

De 57ste Biënnale van Venetië voor Beeldende Kunsten loopt van 13 mei tot 26 november 2017. (Belga)

De Vlaamse overheid lanceerde eind april een open oproep. Er kwamen 35 voorstellen binnen met een visueel concept. Uiteindelijk haalden vijf kandidaten de shortlist: Philippe Van Snick en Wim Waelput, Jan Van Imschoot met Salam Atta Sabri en Luk Lambrecht, Ria Pacquée e.a. en Antony Hudek, Michaël Borremans en Neville Wakefield & Martin Germann, en tot slot Dirk Braeckman en Eva Wittocx. De 5-koppige jury hanteert verschillende beoordelingscriteria. De basis voor de invulling van het Belgisch paviljoen moet een sterk en eenvoudig idee zijn. De voorkeur gaat naar een duidelijk beeld, dat de toeschouwer toelaat onmiddellijk in de beleving te stappen. Daarnaast prefereert de jury een voorstel met een positieve en mooie boodschap, waarbij de nadruk ligt op nieuw en verfrissend werk. De 57ste Biënnale van Venetië voor Beeldende Kunsten loopt van 13 mei tot 26 november 2017. (Belga)