Campbell, die in Glasgow woont, won de prijs voor zijn videokunstwerk "It for Others", een werk dat reflecteert op Afrikaanse kunst en waarin onder meer een danssequentie vervat zit, geïnspireerd door Karl Marx. De jury omschreef het werk als "een ambitieuze en complexe film die herhaaldelijk kijken beloont".

Reuters
© Reuters

De Turner Prize levert Campbell 25.000 Britse pond op. Campbell was ook de topfavoriet bij de bookmakers. De Turner Prize wordt sinds 1984 uitgereikt. De beroemdste winnaar tot dusver is Damien Hirst. De prijs is genoemd naar de pre-impressionistische Britse landschapsschilder William Turner.

(Belga/MS)

Campbell, die in Glasgow woont, won de prijs voor zijn videokunstwerk "It for Others", een werk dat reflecteert op Afrikaanse kunst en waarin onder meer een danssequentie vervat zit, geïnspireerd door Karl Marx. De jury omschreef het werk als "een ambitieuze en complexe film die herhaaldelijk kijken beloont". De Turner Prize levert Campbell 25.000 Britse pond op. Campbell was ook de topfavoriet bij de bookmakers. De Turner Prize wordt sinds 1984 uitgereikt. De beroemdste winnaar tot dusver is Damien Hirst. De prijs is genoemd naar de pre-impressionistische Britse landschapsschilder William Turner. (Belga/MS)