Veertig jaar na afwerking duiken de werken 'Self-portrait 1975' en 'Three studies for self-portrait' uit 1980 terug op. Experts wisten van het bestaan van de werken af, maar konden niet achterhalen wie ze gekocht had. De schilderijen zijn terecht en zullen tentoongesteld worden en vervolgens door Sotheby's worden geveild.

'Three Studies of Lucian Freud', een werk van Bacon, ging twee jaar geleden voor 106 miljoen euro over de toonbank. Het verbrak het record van werken verkocht op een veiling en is het op drie na duurste schilderij van de wereld.

De zelfportretten zullen vermoedelijk voor twintig miljoen euro per doek worden geveild. (LP)

Veertig jaar na afwerking duiken de werken 'Self-portrait 1975' en 'Three studies for self-portrait' uit 1980 terug op. Experts wisten van het bestaan van de werken af, maar konden niet achterhalen wie ze gekocht had. De schilderijen zijn terecht en zullen tentoongesteld worden en vervolgens door Sotheby's worden geveild. 'Three Studies of Lucian Freud', een werk van Bacon, ging twee jaar geleden voor 106 miljoen euro over de toonbank. Het verbrak het record van werken verkocht op een veiling en is het op drie na duurste schilderij van de wereld.De zelfportretten zullen vermoedelijk voor twintig miljoen euro per doek worden geveild. (LP)